Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Kosovska policija: Osobe na koje je pucano u Leposaviću umiješane u kriminal

Ranjeni muškarac iz Kosovske Mitrovice, koji je zadobio prostrelnu ranu, nalazi se van životne opasnosti i smješten je u kraljevačkoj bolnici na odjeljenju intenzivne nege. Njegova supruga je rekla da će on u utorak biti prebačen na dalje liječenje u Kragujevac ili Beograd

Kosovska policija je, povodom incidenta kada su pripadnici Rosu pucali kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila da je po službenoj dužnosti preduzela neophodne operativne istražne radnje i identifikovala dva osumnjičena lica, čije su provjere rezultirale umiješanošću u kriminalne radnje.

Osumnjičena lica koja su umiješana u ovaj slučaj, prema podacima, pokazuju se kao osobe sa kriminalnom prošlošću i umiješane u više desetina krivičnih dijela i prekršaja, navodi se u saopštenju kosovske policije iz Leposavića.

„Osumnjičeni kosovski muškarac, inicijala D.S. (1991), osumnjičen je da je umiješan u preko 80 krivičnih djela, od kojih je osumnjičen i za krivična djela kao što su ubistvo, prinuda, posjedovanje oružja bez dozvole, napad, ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, prijetnje, teška krađa, izazivanje opšte opasnosti, razbojništvo i slično. Isti je takođe počinio više od 20 prekršaja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „osumnjičeni kosovski muškarac sa inicijalima M.D. (1985), osumnjičen da je umiješan u 17 krivičnih djela, od kojih je osumnjičen i za krivična djela kao što su ubistvo, prinuda, posedovanje oružja bez dozvole, teška krađa, teška tjelesna povreda, neovlašćeni prelazak granice, neovlašćeno ometanje dokaza i slično. Isti je počinio i tri prekršaja“.

„Kosovska policija ostaje posvećena sprovođenju zakonskih zadataka i ovlašćenja u interesu održavanja reda i javne bezbjednosti, obezbjeđivanja bezbjednosti građanima bez razlike, kao i u sprečavanju raznih kriminalnih aktivnosti“, navodi se u saopštenju.

Pripadnici specijalne Кosovske policije ROSU pucali su kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija za KiM. Tom prilikom je, kako su naveli iz Kancelarije za KiM, ranjen Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. prošao bez povreda, a čitav automobil je izrešetan.

Kosovska policija saopštila je posle incidenta da su njeni pripadnici pucali pošto je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Ranjeni muškarac iz Kosovske Mitrovice, koji je zadobio prostrelnu ranu, nalazi se van životne opasnosti i smješten je u kraljevačkoj bolnici na odjeljenju intenzivne nege. Njegova supruga je rekla da će on u utorak biti prebačen na dalje liječenje u Kragujevac ili Beograd.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve