Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Komšić: Predsjedništvo nije odobrilo ulazak Vojske Srbije u BiH, odmah utvrditi ko je to dozvolio

Vojska je, nakon marša kroz Prijedor, nastavila svoj defile prema Kozari, a kako izvještava RTRS, građani Prijedora su ih dočekali s aplauzima

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na današnje medijske izvještaje da su vojnici Vojske Srbije marširali kroz Prijedor povodom obilježavanja godišnjice bitke na Kozrari.

Komšić je rekao da se mora odmah utvrditi ko je uopšte dozvolio da Vojska Srbije uđe na teritoriju države Bosne i Hercegovine.

“Prvo i osnovno pitanje ovdje je, ko je odobrio ulazak vojske Srbije u BiH? Predsjedništvo BiH to nije učinilo. Da li je to uradilo Ministarstvo odbrane? To se odmah mora utvrditi. Ako nije ni Ministarstvo odbrane, onda je riječ o klasičnom aktu agresije”, naveo je Komšić.

Važno je napomenuti da, osim Komšića, niko od domaćih političara još uvijek nije reagovao na ovaj događaj iako se radi o presedanu u međudržavnim odnosima. Takođe, ukoliko je neko od nadležnih dao dozvolu za ulazak Vojske Srbije u BiH, javnost o tome nije zvanično obaviještena.

Podsjetimo, jutros je Vojska Srbije defilovala kroz Prijedor u sklopu obilježavanja Bitke na Kozari. Ovaj događaj organizovan je pod pokroviteljstvom Vlade RS, s ciljem da se istaknu srpske žrtve i borba Srba protiv ustaša i fašista.

Vojska je, nakon marša kroz Prijedor, nastavila svoj defile prema Kozari, a kako izvještava RTRS, građani Prijedora su ih dočekali s aplauzima.

Predsjednik RS, Milorad Dodik, takođe je podijelio prilog RTRS-a uz komentar: “Konačno.”

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Janos
08.07.2024-00:01 00:01

Sad na granici cijele BiH postavite vojsku i nedajte Vucicu da vas ponovo okupira zarobite im vojnike ko kroci na tudje tlo ka Vucko sto hapsi na granici sa Kosova -Nema tu srece dok god ne ukinete republiku srpsku ka sve drzave bivse YU !

xxy
08.07.2024-11:33 11:33

https://www.youtube.com/watch?v=GdlgQd5sdYQ

Evo odgovor Komsicu , nema dvostrukih arsina ili se postuje Zajednicko Presednistvo BiH ili Ne .

Ne moze kad Becirovicu i Komsicu odgovara ne postuju a sad pitaju Zasto se n ije pitalo Presednistvo BiH , nije niko vise lud.

Zelenaš
08.07.2024-13:16 13:16

Riješite hitno, inače vi slijedi
okupacija kako je krenulo?
I kod nas se nešto pripremaju!