Zbog sumnje na virus korona tri pacijenta su smještena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a rezultati testa na eventualnu zaraženost ovim virusom kako prenose federalni mediji bili su negativni.

foto Harvard University

Virus korona koji se prvi put pojavio u Kini krajem prošle godine, od juče je prisutan i u Hrvatskoj, gdje je potvrđen prvi slučaj oboljelog u Zagrebu, dok su dva državljana Srbije zaražena ovim virusom i nalaze se na kruzeru “Diamond princess”.

Nadležna ministarstva zdravlja u BiH su preporučila veću kontrolu nad stranim i državljanima BiH koji dolaze s područja Italije, Južne Koreje, Irana i Kine.

Izetbegovićeva je istakla da ih brine grupa učenika iz Osnovne škole “Grbavica II” u Sarajevu koji su došli s ekskurzije iz Milana.

“Ne znamo čemu su bili izloženi i gdje su se kretali, znamo samo da imaju povišenu temperaturu. Čudno je da su djeca upućena na ekskurziju. Mi na KCUS smo odgodili sva putovanja, obustavljamo i godišnje odmore jer situacija dobija dimenzije vanrednog stanja”, kazala je Izetbegovićeva.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve