Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Jandroković: Očekujem dogovor o Bokeljskoj mornarici

Jandroković je najavio da će uskoro biti obnovljena hrvatska kuća u Kotoru gdje će biti smješten konzulat te države.

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković tokom sastanka sa predstavnicima hrvatske nacionalne zajednice u Kotoru, kazao je kako vjeruje da će zvanični Zagreb i Podgorica postići dogovor oko otvorenog pitanja Bokeljske mornarice.

“Radi se o kulturnom dobru Crne Gore, ali o kulturnom dobru koje je ostavština hrvatskog naroda i kroz razgovore sa crnogorskom stranom nastojaćemo da to bude priznato i da ta kulturna baština dobije priznanje od strane UNESCO-a”, kazao je Jandroković u Kotoru.

On je najavio da će uskoro biti obnovljena hrvatska kuća u Kotoru gdje će biti smješten konzulat te države.

“Već ove godine krenuće se u obnovu te zgrade, očekujemo da ona bude ubrzo u punoj funkciji. Očekujem da će tamo brzo biti hrvatski konzulat”, kazao je Jandroković.

Predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori kazali su Jandrokoviću da su zadovoljni položajem u Crnoj Gori. Da imaju političke predstavnike u Parlamentu i Vladi i u lokalnim upravama u Tivtu i Kotoru.

Hrvati su najmalobrojnija Ustavom priznata nacionalna zajednica u Crnoj Gori. Prema posljednjem popisu ima ih nešto preko 6.000. Najviše ih je u opštinama u Boki, te u Glavnom gradu, a najmanje na sjeveru.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve