Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Hrvatski novinari na protestu u Zagrebu traže hitnu ostavku ministra zdravstva

Okupljeni traže smjenu ministra zdravlja Vilija Beroša

Hrvatsko novinarsko društvo organizovalo je danas protest u Zagrebu povodom šest mjeseci od smrti novinara Vladimira Matijanića, kojem pet dana nije pružena medicinska pomoć niti je dobio adekvatan zdravstveni pregled.

Okupljeni traže smjenu ministra zdravlja Vilija Beroša. Organizatori kažu da je protest pod nazivom “Oprostite što smetam, ne mogu da dišem” organizovan protiv sistema koji je “ubio Matijanića”, te za sve druge žrtve zdravstvenog sistema koji u Hrvatskoj ne funkcioniše.

Hrvatsko novinarsko društvo zalaže se za nezavisnu istragu okolnosti smrti Matijanića, kao i za ostavku Beroša. Predsjednik ovog društva Hrvoje Zovko i Matijanićeva životna partnerka Andrea Topić predali su hrvatskoj Vladi zahtjeve iz peticije koju je potpisalo skoro 5.000 ljudi, a u kojoj se traži da nova, nezavisna komisija utvrdi da li postoje propusti u liječenju Matijanića, te da Beroš odstupi sa funkcije.

“Ovo nije protest protiv zdravstvenih radnika čiji rad poštujemo. Svi oni su žrtve sistema koji ne funkcioniše, a na to ukazuju i stotine mailova i poziva koje su nam uputili građani iz cijele Hrvatske, a u kojima su opisivali dramatične okolnosti u kojima su izgubili najmilije”, rekao je Zovko.

Beroš je upozorio učesnike protesta da “ne koriste ovaj tragičan događaj za političke ciljeve”, prenijeli su hrvatski mediji.

“Moju ostavku možete tražiti, ali nemojte kao novinari koristiti smrt svog kolege za neke druge političke ciljeve”, poručio je Beroš.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve