Hrvatska: Uhapšeni napadači na sezonske radnike

Prema policijskom istraživanju, povod za napad bilo je to da su napadači bili uvjereni da je neko od napadnutih Srbin. Bračanin je najteže povrijeđen, slomljen mu je nos na četiri mjesta, a za dnevni list „24 sata“ ispričao je što im se desilo

Jedna krivična i dvije prekršajne prijave, to su prvi rezultati policijske istrage nakon što je u noći sa subote na nedjelju u Supetru na Braču 15-20 pripadnika navijačke grupe „Torcida“ napalo pet mlađih osoba – četvoro sezonskih radnika i jednog Bračanina.

Prema policijskom istraživanju, povod za napad bilo je to da su napadači bili uvjereni da je neko od napadnutih Srbin. Bračanin je najteže povrijeđen, slomljen mu je nos na četiri mjesta, a za dnevni list „24 sata“ ispričao je što im se desilo.

„Na Braču se u subotu igrao Torcida kup i mi smo na putu kući prošli pored pekare kojoj su u blizine prostorije Torcide u Supetru. Ova dva momka koja su bila s nama u društvu su iz Vukovara, ali su srpske nacionalnosti, i vjerojatno su ih napadači čuli kako pričaju. A kad su nas nakon 200-tinjak metara zaskočili, samo su vikali: ‘Tko je od vas Srbin’ i ‘Ubij Srbina’. Cipelarili su nas sigurno deset minuta dok nije naletio taksist koji nas je spasio. Nije to bila domaća ekipa, iako sam prepoznao jednog s Brača“, kazao je.

Lakše su povrijeđena i ostala trojica mladića, a brojne modrice je zaradila i djevojka, koja se bacila na mladića kojeg su napadači cipelarili, kako bi ga svojim tijelom zaštitila.

Ubrzo nakon napada, koji se dogodio oko četiri ujutro u nedjelju, policija je u Supetru uhapsila 22-godišnjaka, zbog sumnje da je učestvovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. U nedjelju prijepodne u Splitu je uhapšen i 19-godišnjak zbog sumnje da je učestvovao u napadu.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru.

“Svaki čin nasilja, ikada, i gdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom”, poručila je gradonačelnica u poruci na Facebooku.

Komentari

avatar