Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja Evropske unije.

Foto: Agencije

“Napravili smo plan po kojem bismo izmijenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, Estoniju, Litvaniju, Litvaniju, Poljsku i Njemačku”, rekao je Plenković, prenio je zagrebački portal Index.

Plenković je na početku sjednice vlade rekao da do ove odluke dolazi, kako je rekao, zbog sjajnih rezultata Hrvatske proteklih dana.

Granice će, kazao je, biti otvorene za turiste iz deset evropskih zemalja, a lista će se proširivati, kaže, u skladu sa situacijom.

Hrvatska među najuspješnijima

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš naveo je kako posljednja tri dana u Hrvatskoj nema novih zaraženih korona virusom.

“Nalazimo se među najuspješnijim zemljama u borbi protiv KOVID-19 u Evropi i svijetu”, rekao je dodavši kako od popuštanja mjera imaju mali broj novozaraženih i povoljnu epidemiološku situaciju.

Što se tiče reaktivacije bolničkog sistema, Beroš je istaknuo kako se rješavaju nerealizovani termini sa lista čekanja iz marta i aprila i zakazani termini za maj, prenose “24 sata.hr”

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve