Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene još dvije bombe

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na području Kostrene jednog njemačkog i hrvatskog državljanina, koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Navedena lica su uhapšena i privedena u policijsku stanicu

Kako je saopštila PU primorsko-goranska, noćas je oko 00:30 sati u blizini upravne zgrade privrednog subjekta kod trgovačkog centra Pećine u Rijeci aktivirana nepoznata eksplozivna naprava. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na području Kostrene jednog njemačkog i hrvatskog državljanina, koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Navedena lica su uhapšena i privedena u policijsku stanicu.

Osumnjičeni su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu sa eksplozijom 21. maja na području trgovačkog centra Vežica u Rijeci, kada je oštećeno staklo na vratima tržnog centra usled aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, piše IndexHR.

Uviđaj o navedenim događajima je u toku, kao i kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, saopštila je policija.

Na Tviteru se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

„Čestitam policiji na profesionalnom i efikasnom radu na otkrivanju i hapšenju osoba povezanih sa nizom eksplozivnih naprava postavljenih na području Rijeke. Njihova posvećenost radu garant je bezbjednosti građana i zaštite javnog reda i mira“, napisao je on na Tviteru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve