Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Građani Zvečana, Leposavića i Sjeverne Mitrovice nastavljaju protest

Građani zahtijevaju i puštanje iz pritvora dvojice uhapšenih Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića

Srbi iz Zvečana i Sjeverne Mitrovice 11. dan protestuju okupljeni ispred barikade koju su u blizini opštinske zgrade u Zvečanu postavili vojnici Kfora, kako bi iskazali nezadovoljstvo povodom događaja od 26. i 29. maja, piše Kosovo online.

Vojnici Kfora danas nijesu stacinirani na raskrsnicama u Zvečanu.

Od upada specijalnih jedinica Kosovske policije u prostorije opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić prošlo je 14 dana, a mještani Zvečana nastavljaju protest sa zahtjevima da se specijalne jedinice povuku i da se radnicima omogući nesmetan povratak na radna mjesta.

Građani zahtijevaju i puštanje iz pritvora dvojice uhapšenih Srba Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića.

Pripadnici Kfora prije tri dana su djelimično uklonili bodljikavu žicu koja se nalazila na putu do opštinske zgrade i ispred koje su se prethodnih dana okupljali građani, dok je na ulici ostala metalna ograda koja razdvaja građane od pripadnika Kfora.

Žica je ostala na sporednim prilazima zgradi.

I mještani Leposavića nastavljaju sa protestom ispred opštinske zgrade nezadovoljni okupacijom tog objekta od strane specijalnih jedinica Kosovske policije i odlukom vlasti u Prištini da gradonačelnik Ljuljzim Hetemi odatle obavlja svoju dužnost.

U Leposaviću je jutros isti prizor kao i prethodnih dana, osim što su se vozila američkih vojnika prestrojila u kolonu bliže zgradi opštine, a nešto su i udaljeniji od obruča bodljikave žice.

Dva oklopna vozila specijalnih jedinica Kosovske policije juče su se povukla iza zgrade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve