Predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković uputio je danas vidovdansku poruku članovima i simpatizerima te stranke u kojoj se navodi da se narod hipnotiše obmanama da je Kosovo i danas u Srbiji.

Na Vidovdan, prema narodnom vjerovanju, i slijepi mogu da progledaju, kaže Drašković.

Međutim, kako ističe, već dvije decenije, Vidovdanom i Kosovom osljepljuju se i Srbija i srpski narod, da bi zaboravili da je režim Slobodana Miloševića gurnuo Srbiju u kosovski boj sa najjačom oružanom silom svijeta, da je rat izgubio, bezuslovno kapitulirao i bio prisiljen da državu Srbiju trajno povuče sa Kosova.

On navodi i da se narod hipnotiše obmanama da je Kosovo i danas u Srbiji, da je srce Srbije, da Rusija i Kina garantuju da nije kako jeste i da Srbija ima ono što više nema.

Poraz se prikazuje kao pobjeda, ističe on, a nepriznavanje istine i stvarnosti kao nacionalna obaveza.

Izdajom Kosova i Vidovdana proglašavaju se, kako kaže, i najave pregovora o zaštiti onog što nije izgubljeno, o zaštiti srpskog naroda na Kosovu, njegovog istorijskog i kulturnog nasljeđa.

Protiv sporazuma su svi koji se protive Evropi u Srbiji. Izvan Srbije, protiv sporazuma su oni koji priželjkuju da Srbija postane njihova balkanska Venecuela ili Sirija, ističe on u pismu.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zagor
Zagor
28.06.2020-13:30 13:30

Sad dobro zboris ali znam te kako si 90tih zborio. No svi grijese al neki nikada nece da priznaju. Oni su najgori. Ako si se pokajao za svoje grehe u redu .Ako si uvidio greske i sad zelis posteno zboriti i to u redu. Kada bi se gresnici svi pokajali i izvinuli zrtvama svima bi bilo bolje ali to izgleda od Srbije se nece cuti dokle god vladaju cetnici i fasisti.