Subota, 28 Januara, 2023
Rubrika:

Draganu Bursaću upućene gnusne prijetnje

Iako je često na meti prijetnji raznih ekstremista iz regiona, Bursać kaže da se osjećao zgroženo, dodajući da s obzirom da su poruke napisane ekavicom moguće je da se radi o osobi iz Srbije

Uglednom bosanskom novinaru Draganu Bursaću upućene su gnusne prijetnje putem društvene mreže Instagram. Bursać za CdM kaže da je prijetnje prijavio MUP-u u Banjaluci, kao i da su ga danas zvali iz beogradskog tužilaštva kako bi dao izjavu o pomenutom događaju. Iako je često na meti prijetnji raznih ekstremista iz regiona, Bursać kaže da se osjećao zgroženo, dodajući da s obzirom da su poruke napisane ekavicom moguće je da se radi o osobi iz Srbije.

Bursać u razgovoru za CdM kaže da je prvi put da su mu prijetnje upućene preko te društvene mreže, ističući da mu je to privatan profil koji sadrži fotografije sa porodicom, sa raznih zbivanja… Kolumnista CdM-a je od izvjesnog Nikole Petkovića dobio kasno uveče, u subotu 29. okotobra, poruku da će dobiti “sr*** u usta”.

U pitanju su gnusne prijetnje.

“Prvi put stigle su mi prijetnje na Instagramu na kom imam privatne fotografije, sa porodicom, sa ljetovanja i slično. U subotu kasno uveče dobio sam prvu poruku na Instagramu od Nikole Petkovića. Radi se o osobi koja je poruke pisala ekavicom. Naredni dan uslijedio je nastavak, u nedjelju naveče, taj korisnik mi je napisao da mi potvrđuje da je “ovo zvanična prijetnja od nas”. Poruku je napisao u množini što sugeriše da je vjerovatno više ljudi stajalo iza ovoga. Odgovorio sam da će biti procesuirani i da će adresa biti evidentirana”, kazao je za CdM Bursać.

Profil je nakon ovoga uklonjen i ne može mu se više pristupiti.

Bursać je kazao da se u porukama izvjesni Petković nije referisao na neki konkretno njegov tekst.

“Međutim u jednom trenutku napisao da je da odem “do Srpske crkve da se pomolim” aludirajući na to što ja SPC zovem crkva Srbije. Tako da vjerovatno su prijetnje zbog tekstova koji su pisani i za CdM, a osoba je, mislim to je moja pretpostavka, neki neočetnik a pošto priča ekavski vjerovatno iz Srbije”, rekao je Bursać.

FOTO CDM

Bursać, iako je veoma često na meti prijetnji različitih ekstremista iz regiona, kada je primio prijetnje osjećao se, kaže, zgroženo.

“Ne zna čovjek kako bi odgovorio na to. U početku sam se osjećao zgroženo, pogotovo zbog porodice. Sjutra već razmišljam nije prvi put, a danas već kao neka normala”, rekao je on.

Takođe, kao neprijatnu situaciju nakon ovih prijetnji, Bursać vidi i svoje sljedeće gostovanje u svrhu promocije knjige koje će se održati u Novom Sadu u ponedjeljak.

“U ponedjeljak imam promociju knjige u Novom Sadu. Idem u Srbiju, a ova osoba je moguće negdje iz Srbije. Oni prate sve. Ja moram zbog svojih čitatelja staviti najavu za događaj gdje gostujem, šta njih sprečava da dođu. Nije prijatno”, rekao je Bursać.

Bursać je veoma često na meti prijetnji različitih šovinista i ekstremnih desničara iz regiona. U nekoliko navrata, nepoznate osobe oštetile su mu i automobil.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
04.11.2022-19:14 19:14

G-dine Bursac,,ovo su teski primitivci..oni nemaju nista kod sebe..sto se zove kultura..Ovo je cisto zastrasivanje..To su teske kukavice..neocetnicka banda..iz SPC..

Mi idemo dalje..do pobjede..!