Predstavnici dijela opozicije sastali su se u Beogradu sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih američkih država za Zapadni Balkan Metju Palmerom.

foto Twitter

Predsjednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas objavio je na Tviteru da je Palmeru na sastanku uručio poklon, te da je odlučio da svim diplomata sa kojima se sastaje pokloni naslovne strane na kojima njegovu sliku zamijeni njihovom kako bi im ukazao kakvoj su satanizaciji i diktaturi izloženi.

“Odlučio sam da svim diplomatama sa kojima se susrećem poklonim naslovne strane na kojima moju sliku zamijenim njihovom. Da napokon shvate u kakvoj diktaturi živimo i kakvoj satanizaciji smo izloženi. Počeo sam jutros sa Metjuom Palmerom (zna srpski)”, napisao je Đilas na svom tviter nalogu.

On je uz to okačio i naslovne strane tabloida na kojima je njegov lik zamijenjen Palmerovim i njegovo ime Palmerovim, pa je tako među naslovima i “Palmer sprema ubistva”, “Palmer traži haos pre praznika”…

Predsjednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je na sastanku sa specijalnim izaslanikom SAD Metju Palmerom za Zapadni Balkan iznio stavove o neophodnosti stvaranja uslova za slobodne i poštene izbore u Srbiji.

On je agenciji Beta rekao da je Palmeru prenio da je neophodno napraviti sveobuhvatan sporazum o izbornim uslovima na osnovu predloga koji su sačinili nezavisni stručnjaci u ime građana koji protestuju, a koji bi se mogao unaprijediti predlozima organizacija Cesid, BIRODI, Transparentnost i CRTA i koji bi se primjenjivao devet mjeseci prije izbora.

Lutovac je kazao da je potrebno obezbijediti mehanizam koji bi kontrolisao spovođenje dogovorenog.

Američka ambasada objavila je danas da se izaslanik SAD Metju Palmer sastao sa “liderima širokog spektra političkih partija u Srbiji”.

Kako je ambasada SAD navela na svom tviter profilu, Palmer je naglasio važnost učešća u demokratskim debatama.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments