Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da Srbiju ne zanima ko je na vlasti u Crnoj Gori već isključivo položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, koji je sada loš.

Dačić: Želimo dobre odnose sa CG, nijesmo se miješali u izborni proces

On je gostujući na TV Prva rekao da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i ponovio da se nije miješala u njen izborni proces.

“Srbija nije navijala ko će da pobijedi, ili poručivala nekome za koga da glasa kao što je to radio Rama, kao što je to radio Haradinaj i Muslimani iz Bosne iz Hercegovine. Ali zašto to ne smeta Milu Đukanoviću? Zašto DPS ne kaže Rami `pa nemoj da se miješaš u naše unutrašnje poslove, pa nije ti Crna Gora albanska prćija, velikoalbanska. Gdje su principi časne crnogorske DPS”, rekao je Dačić.

On je ilustrujući, kako je rekao, loš položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, naveo da se 29 odsto građana izjasnilo kao Srbi, a da u kabinetu crnogorskog predsjednika nema nijednog zaposlenog Srbina. U Ministarstvu spoljnih poslova je od 50 ili 60 zaposlenih samo jedan Srbin.

“Volio bih da upoznam tog jednog koji je imao hrabrosti da se izjasni kao Srbin. Za razliku od njih, kad srpska delegacija krene u posjetu Crnoj Gori u njoj je više od polovina Crnogoraca. To nije slučaj samo u Ministarstvu spoljnih poslova, i meni to ne smeta”, naveo je Dačić.

“Želimo dobre odnose sa Crnom Gorom. To je naš bratski narod i država. Da li ćemo da budemo u jednoj ili dvije države, samo da ne budemo u tri”, rekao je on.

Upitan koja bi to treća država mogla da bude, Dačić kaže da je Crna Gora priznanjem Kosova već priznala “da smo u tri” države i da to još može da se dijeli “na šta god hoćete, ako se ide logikom separatizma”.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
Jelena
25.09.2020-13:37 13:37

Mi sa Vama ne, pevaljko!