Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
Rubrika:

Dačić: Uhapšena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje

U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Beogradu uhapšena još jedna osoba zbog sumnje na terorističko udruživanje.

„U Beogradu je uhapšeno još jedno lice zbog sumnje na terorističko udruživanje. Riječ je o Igoru Despotoviću iz Beograda, rođenom 1999. godine, koji je prije dvije godine već hapšen zbog toga što je bio administrator više militantnih grupa na internetu koje su pozivale na džihad“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

On je dodao da se postupak protiv Despotovića i dalje vodi, a da on je pušten iz pritvora.

„On je poslije toga nastavio komunikaciju sa ekstremistima, tako da je svakodnevno imao komunikaciju sa ubijenim teroristom Žujovićem, zbog čega se sumnja da je direktno učestvovao u logističkoj podršci i organizaciji ovog terorističkog akta. Akcija policije se nastavlja na više lokacija u Srbiji“, izjavio je ministar Dačić.

Miloš Žujović (Salahudin) napao je pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu i tom prilikom ga pogodio strijelom ispaljenom iz samostrijela. Žandarm je u samoodbrani pucao u Žujovića, koji je od zadobijenih povreda preminuo.

IzvorDanas

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve