„Kad bude dozvolu za sletanje u Crnu Goru dobila Er Srbija, dobiće i Montenegro erlajns“, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Foto: AFP

Dačić je u Zemunu, u prostorijama Crvenog krsta, rekao i da se, povodom odluke civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbije da zabrane sletanje aviona Montenegro erlajnsa, „moglo vidjeti i koliko kod nekih ljudi u Beogradu ima nerazumijevanja i lobiranja za odluku crnogorskih vlasti“, prenose agencije.

Vlada Crne Gore je 25. maja najavila otvaranje crnogorskih granica, od početka juna, za više država koje ispunjavaju epidemiološki kriterijum Instituta za javno zdravlje da imaju najviše do 25 zaraženih na 100 hiljada stanovnika. Među njima od država regiona nema Srbije, Bosne i Hercegovine (BiH), Kosova i Sjeverne Makedonije.

Direktorat Srbije za civilno vazduhoplovstvo je nakon toga, crnogorskom prevozniku Montenegro erlajns (MA) do daljeg ukinuo dozvolu za slijetanje na Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, kao kontrameru odluci Crne Gore.

“Kada vi ukinete te mjere, onda nema problema, letite koliko hoćete”, rekao je predsjednik Srbije Aleksadnar Vučić u srijedu 27. maja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve