Srbija je pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, potvrdili su novinarima diplomatski izvori u Briselu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, demantovao je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju “velika laž”.

24.04.2016., Beograd, Srbija – Ivica Dacic, lider Socijalisticke Partije Srbije (SPS) i aktualni vrsitelj duznosti ministra vanjskih poslova glasuje na izvanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Kako navodi Radio Slobodna Evropa (RSE), beogradske vlasti dale su pristanak kako bi doprinijele atmosferi za ponovni početak dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

“Kao dio dobre volje za stvaranje atmosfere koja je pogodna za nastavak dijaloga, strane u Beogradu su se složile da neće nastaviti sa ovom kampanjom”, potvrdio je novinarima jedan visoki diplomatski izvor u EU, javlja RSE.

Zvaničnici Evropske unije koji se bave procesom dijaloga su istakli da je kampanja Srbije, “iritantno pitanje”.

“Moramo graditi pozitivan zamah, a ne da se međusobno iritiramo”, poručili su iz EU, a prenosi RSE.

Ministar Dačić kaže da je informacija o obustavljanju kampanje “velika laž”.

“Srbija nije prestala sa kampanjom povlačenja priznanja Kosova, niti će prestati ako svi drugi ne prestanu sa kampanjom za pšriznavanje tzv. Kosova”, istakao je Dačić, prenosi Tanjug.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve