Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović nastavlja da vrijeđa i napada Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Ivica Dačić

Dačić je u pisanoj izjavi naveo da Darmanović optužuje Srbiju u vrijeme dok “Crna Gora vodi postupak za otimanje imovine i svetinja Srpske pravoslavne crkve i dok nema nijednog Srbina u organima vlasti Crne Gore”, iako je udio Srba u stanovništvu Crne Gore skoro 29 odsto.

Dačić je kazao da su milion puta rekli da ih ne interesuje miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, već samo, kako navodi, položaj i prava srpskog naroda, što je, dodao je, apsolutno legitimno i u skladu sa svim međunarodnim konvencijama.

“Kaže Darmanović da Vučić želi da sruši vlast u Crnoj Gori i da Crna Gora postane srpska država, ali ja nikad nijesam čuo Vučića da Crnu Goru naziva srpskom državom, a čitao sam crnogorskog kralja Nikolu koji je rekao u oktobru 1913. da su hrabre vojske dveju srpskih kraljevina, Crne Gore i Srbije, oslobodile srpstvo na jugoistoku Balkana, kao i da se pristupilo razgraničenju među dvjema srpskim kraljevinama”, naveo je Dačić.

Podsjetimo, Darmanović je ranije naveo da svi koji imaju bilo kakve apsiracije prema Crnoj Gori trebalo bi da imaju na umu činjenicu da je ona nezavisna država i članica NATO-a.

Dačić na to kaže da je malo NATO i da je Darmanović, kako navodi, zaboravio da pozove i OVK i mudžahedine, “tradicionalne istorijske saveznike crnogorskog naroda”, i upitao “šta li bi rekao kralj Nikola”.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radyn
Jo Radyn
01.08.2020-13:14 13:14

Gledajte svoga pola Image dosta problema u Srbiji