Petak, 9 Juna, 2023
Rubrika:

”MORALNI POBJEDNICI” Dačić čestitao Mandiću: Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor

Dačić je ovakvom izjavom u skladu sa starom srpskom tradicijom, poraz Mandića koji je imao ogromnu logističku podršku Beograda, pretvorio u ''moralnu pobjedu''.  

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić čestitao je Andriji Mandiću zbog rezultata u prvom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, iako Mandić nije ušao u drugi krug.

„Srbi će u drugom krugu biti odlučujući faktor. Želim da čestitam Andriji Mandiću na ostvarenim rezultatima u ovako specifičnim uslovima“, rekao je Dačić u emisiji Hit tvit na televiziji Pink. Dačić je ovakvom izjavom u skladu sa starom srpskom tradicijom, poraz Mandića koji je imao ogromnu logističku podršku Beograda, pretvorio u ”moralnu pobjedu”.

Po konačnim preliminarnim procjenama rezultata održanih predsjedničkih izbora, u drugi krug su ušli kandidati Demokratske partje socijalista Milo Đukanović (35,3 odsto) i Pokreta Evropa sad Jakov Milatović (28,9 odsto), a lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić osvojio je 19 odsto glasova.

Dačić je govoreći o izborima u Crnoj Gori izrazio zadovoljstvo „što su srpske stranke dobile značajan broj glasova“.

Osvrnuvši se na jučerašnji sastanak u Ohridu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija, na kojem je postignut dogovor o primjeni sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa, Dačić je rekao da je sve urađeno u skladu sa državnom politikom.

„Postojala je opasnost da se Srbija optuži za krah dijaloga. Sada kada se podvuče crta, ne postoji ni jedan razlog da ne kažemo da smo uspjeli da zaštitimo nacionane i državne interese mudrom i državničkom politikom Aleksandra Vučića“, rekao je Dačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lada
19.03.2023-23:41 23:41

Srbi se ponašaju kao da su izbori u njihovoj zemlji, a CG im je to nažalost dozvolila.

Sejo
20.03.2023-08:11 08:11

Davno je trebao u Hag za zlocin u YU ! Pljunuti Milosevic po glavi i u glavi a vece zlo je napravijo od Milosa – Zlo su napravili samo Srbiji -Pocerali Srbe sa svih strana u Srbiju  ! 1/2 Hrvatske onakvo bogastvo kupanje u plavo more napustit i doc da se kupas u Lavoru zbog ova dva zlocinca !!