Četvrtak, 9 Februara, 2023
Rubrika:

Crkva Srbije: Porfirije ima blage simptome koronavirusa

Takođe, ne prestaje da molitveno podržava ljekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom

Informativna služba Srpske pravoslavne crkve/Crkve Srbije se oglasila saopštenjem o zdravstvenom stanju patrijarha Porfirija, koji je pozitivan na koronavirus.

“S obzirom na to da je rezultat današnjeg testiranja Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija na virus SARS-CoV2 pozitivan, u skladu sa određenim protokolom i savjetima ljekara, predstojatelj Srpske Pravoslavne Crkve će predstojeće dane provesti na kućnom liječenju”, navodi se.

Napominje se da patrijarh ima veoma blage simptome virusne infekcije.

“Određena mu je odgovarajuća terapija i poštuje sve epidemiološke mere. Putem elektronskih komunikacija u stalnom je kontaktu sa saradnicima i administrativne poslove obavlja potpuno nesmetano”, napominje se.

Takođe, ne prestaje da molitveno podržava ljekare i medicinsko osoblje u njihovom trudu, a posebno se moli za isceljenje svih koji su zahvaćeni epidemijom.

“Patrijarh izražava žaljenje što se javne manifestacije u kojima je trebao da učestvuje odlažu do daljeg”, piše na profilu patrijarha na Instagramu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miso
11.01.2022-20:30 20:30

steta

Nikola
12.01.2022-05:40 05:40

Strasno….ne znam kako dalje