Crnogorska partija iznenađena je brzinom reagovanja Narodne stranke Vuka Jeremića, samo nekoliko sati nakon izricanja presude Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016.

”Brzina reagovanja na odluku sudskih organa u susjednoj nezavisnoj državi je u suprotnosti sa apsolutnim nereagovanjem kada je u pitanju ugroženost prava građana Srbije u sopstvenoj državi. Narodnu stranku i njenog lidera na diskriminaciju građana Srbije crnogorske nacionalnosti u Vrbasu kojima se devet godina uskraćuje pravo da crnogorski jezik bude uveden u službenu upotrebu na teritoriji te opštine, iako su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi”-saopšteno je iz CP.

Jezik je, kako su saopštili,  osnovni postulat očuvanja nacionalnog identiteta, pa “gromoglasno ćutanje” kada su u pitanju građani Srbije u Vrbasu Narodna stranka konpenzuje miješajući se u unutrašnje stvari druge države izražavajući brigu o identitetu njenih građana.

Crnogorska partija osuđuje i smatra neodgovornim stav Narodne stranke da je “sudska vlast postala jedna od udarnih pesnica režima u Podgorici, koja služi borbi sa političkim protivnicima i dekonstrukciji srpskog identiteta u Crnoj Gori”.

“Ta vrsta retorike govori o skromnim političkim kapacitetima i mogućnostima stranke koja pretenduje da bude važan činilac demokratskih procesa u Republici Srbiji”- zaključuje se u saopštenju CP.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve