Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Čanak: Kosovo osvojeno sabljom, a izgubljeno NATO bombama

Ideja o opstanku Kosova u teritorijalnom jedinstvu i cjelini države Srbije je toliko nerealna, da je to čisto varanje ljudi, izjavio je predsjednik LSV Nenad Čanak

Ideja o opstanku Kosova u teritorijalnom jedinstvu i cjelini države Srbije je toliko nerealna, da je to čisto varanje ljudi, izjavio je predsjednik LSV Nenad Čanak.

Foto: N1

Kosovo je osvojeno sabljom 1912. a izgubljeno NATO bombama 1999. godine, rekao je Čanak za FoNet.

U okviru serijala Kosinus, on je konstatovao da je postojala volja velikih sila “da se desi i jedno i drugo” i predočio da “ovog trenutka niti ima rata, niti ima volje velikih sila”.

Prema njegovoj ocjeni, stolica za Kosovo u Ujedinjenim nacijama (UN) se podrazumijeva, a eventualne posljedice bi mogle da budu samo po ponos ultradesničarskih krugova u Srbiji.

“Upravo zbog tog njihovog ponosa, Srbija je i platila ovako krvavu cijenu posljednjih 30 godina”, tvrdi Čanak.

Razgraničenje bi, prema njegovom mišljenju, značilo da je već dogovoreno priznanje nezavisnosti Kosova, samo se još razmatraju granice u kojima će to biti.

“Sama promjena granica zbog četiri opštine značila bi otvaranje Pandorine kutije i promjene granica u Sjevernoj Makedoniji, Grčkoj, Crnoj Gori, Srbiji, pa do Moldavije. To vam onda znači pakao u najavi za sljedećih 100 godina”, kazao je Čanak.

On predviđa da će se zamrznuti konflikt koliko sjutra odmrznuti i zbog toga se sporazum mora napraviti.

“To je uslov opstanka i života na ovim prostorima”, uvjeren je Čanak.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve