BiH: Novo ubistvo policajca kod Sarajeva

Krajem oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje na dužnosti su ubijena dva policajca

Pripadnik Federalne policije BiH ubijen je u subotu uveče kod Tarčina nadomak Sarajeva. To je treće ubistvo policajca prethodnih mjeseci – prošlo dvostruko ubistvo ostalo je nerazjašnjeno.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica potvrdio je da je policajac čije je tijelo pronađeno u Suhodolu kod Tarčina pripadnik snaga Federalne uprave policije koji je radio na obezbjeđenju objekta. Mediji prenose da je na mjestu gdje je pronađeno telo nađeno i nekoliko čaura i da je preminuli policajac imao više povreda.

Sve raspoložive policijske snage u Kantonu Sarajevo su na terenu u potrazi za počiniocem. U međuvremenu je objavljeno da je i policija u Konjicu blokirala sve ulaze i izlaze u grad, kontrolišući svako vozilo i legitimišući osobe u njima.

Ovo je treći policajac ubijen u sarajevskoj regiji u proteklih par mjeseci. Krajem oktobra u sarajevskom naselju Alipašino polje na dužnosti su ubijena dva policajca. Iz policije je tada poručeno da će „sve prevrnuti“ u potrazi, ali počinioci zločina još nijesu uhapšeni.

Komentari

avatar