Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

BIH: Dodik dodijelio Viškoviću mandat za sastav nove Vlade RS

Višković je zahvalio Dodiku za ukazano povjerenje, navodeći da je u proteklom četvorogodišnjem mandatu Vlada RS ispunila data obećanja, trudeći se da očuva ekonomsku stabilnost i nadležnosti RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Banjaluci je dodijelio mandat za sastav nove Vlade RS dosadašnjem entitetskom premijeru Radovanu Viškoviću.

„U skladu sa ustavnim ovlašćenjima mandat sam dao Radovanu Viškoviću. Nakon konsultacija sa parlamentarnim partijama sigurno je da postoji kvalifikovana većina za izbor novog saziva Vlade“, rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, Višković je „u kompleksnim i teškim okolnostima pokazao kvalitet i sposobnost da predvodi Vladu“.

Dodik je naveo da je to „dio pilitike u kontinuitetu“, dodavši da je Višković obavljao premijersku dužnost u protekle četiri godine u, kako je ocijenio, veoma kompleksnim i izazovnim okolnostima.

Višković je zahvalio Dodiku za ukazano povjerenje, navodeći da je u proteklom četvorogodišnjem mandatu Vlada RS ispunila data obećanja, trudeći se da očuva ekonomsku stabilnost i nadležnosti RS.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve