Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

BIH dobila novi Savjet ministara: Borjana Krišto predsjednica

Za je glasalo 23 poslanika a protiv je bilo njih 19. Niko nije bio suzdržan

Poslanici Predstavničkog doma BiH podržali su novi saziv Savjeta ministara BiH.

Za je glasalo 23 poslanika a protiv je bilo njih 19. Niko nije bio suzdržan.

Nakon glasanja, novi ministri i zamjenici su položili zakletvu, a potom je predsjedavajući Predstavničkog doma zaključio drugu hitnu sjednicu ovog doma. Za predsjednicu Savjeta ministara izabrana je Borjana Krišto, a njeni zamjenici su Zoran Tegeltija i Zukan Helez.

Davor Bunoza (HDZ BiH) je novi ministar pravde, Dubravka Bošnjak (HDZ BiH) civilnih poslova, Staša Košarac (SNSD) je ponovo ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Nenad Nešić (DNS) je ministar bezbjednosti. Zoran Tegeltija (SNSD) je novi ministar finansija i trezora, Zukan Helez (SDP) je ministar odbrane. Elmedin Konaković (NIP) je ministar inostranih poslova, Edin Forto (Naša stranka) je dobio funkciju ministra za komunikacija i transporta BiH, Sevlid Hurtić (Pokret za državu) je ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Zamjenik ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH je Ljiljana Lovrić (HDZ BiH), zamjenika ministra bezbjednosti je Ivica Bošnjak (HDZ BiH). Slaven Galić je zamjenik ministra odbrane BiH (HDZ BiH), Josip Brkić (HDZ BiH) ministra inostranih poslova BiH.

Aleksandar Goganović (SNSD) je zamjenik ministra odbrane BiH, Ognjen Janjić je zamjenik ministra komunikacija i transporta. Marijana Mojić (SNSD) će biti zamjenik ministra civilnih poslova BiH.

Elvir Mahmuzić (Trojka) dobio je funkciju zamjenika ministra pravde BiH, Muhamed (Trojka) Hasanović zamjenik ministra finansija i trezora BiH a Duška Jurišić je zamjeniik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Poslanici SDA i DF-a rekli su tokom rasprave danas da neće glasati za novi saziv Savjeta ministara BiH.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Galapagos
26.01.2023-01:47 01:47

Gladam ih kako ponosno stupaju jedno iza drgog ,na dobrobit BiH gradjana,.Boze bez zle namere, odjednom setih se pingvina i galapagosa ili