Utorak, 6 Juna, 2023
Rubrika:

Beograd: Studenti traže smjenu Vučića

Studenti su kazali agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava

Predstavnici Inicijativnog odbora studenata Univerziteta u Beogradu, koji već tri nedjelje organizuju proteste pod nazivom „Stop izdaji! Ne damo Kosmet!“, predaće sjutra svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku republike Aleksandru Vučiću.

Studenti su kazali agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava.

„U četvrtak, 23. marta u 12:44 časova predaćemo svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtjev za pokretanje procedure izglasavanja nepovjerenja predsjedniku republike Aleksandru Vučiću. Na taj način želimo da se sve stranke jasno izjasne da li su za predaju Kosova i Metohije i prihvatanje francusko-njemačkog plana“, kazali su studenti.

Beogradski studenti su naveli da za ovu akciju imaju podršku i studenata Univerziteta u Novom Sadu koji će, kako su kazali, u petak organizovati prvi protest za odbranu “Kosova i Metohije i odbranu Ustava Srbije”.

Studenti će sjutra održati i performans ispred skupštine Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Opet
23.03.2023-08:24 08:24

Tako je , die je sad SPC da podrzi omladinu