Ministar prosvjete Srbije Mladen Šarčević objasnio je za TV Prva da studenti ostaju u domovima. Zabunu je napravila studentska poliklinika, tvrdi Šarčević.

Foto: N1

Nakon sinoćnjeg gostovanja predsjednika Srbije na RTS-u i poruke da će se zatvoriti studentski domovi i da će akademci koji nisu iz Beograda morati da se vrate kući, nastala je kako kaže Šarčević, prava zbrka. To je izazvalo nezadovoljstvo među studentima koji su sinoć izašli na ulice Beograda u znak protesta.

“Oni ostaju u domovima i nije riječ o kompromisu jer to znači da bi bilo nema veze zaraženi su… Ja sam skrenuo pažnju da je Studentska poliklinika skrenula pažnju i poslala lošu poruku, kada je iz te ustanove saopšteno da je od koronavirusa oboljelo preko 200 studenata”, kaže Šarčević.

“Samo 20 odsto studenata koji su zaraženi su iz domova, ostali nisu. Još u ponedjeljak sam predočio tu informaciju Kriznom štabu”, rekao je Šarčević.

Ističe da je u studentskim domovima u Beogradu zaraženo 49 studenata, da oni uglavnom imaju blagu kliničku sliku, da u domovima u Novom Sadu, Kragujevcu nema zaraženih, da je u Nišu dvoje zaraženih.

“Predsjedniku su plasirani podaci Studentske poliklinike o broju zaraženih studenata, ali nisu svi oni iz domova. Samo je 20 odsto iz domova”, ponovio je i dodao da su akademci disciplinovani, nose maske i da niko nije zaražen na ispitima.

Šarčević je naveo da je sjednica Vlade Srbije u 10 sati i da će tada biti potvrđeno da studenti ostaju u domovima.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve