Beograd: Policija iz zgrade RTS izvodi građane, oni uzvikuju: Uhapsite Vučića (VIDEO)

Građani su tokom protesta “Jedan od pet miliona” u Beogradu blokirali ulaz u RTS, a jedan dio njih je, predvođen liderom Pokreta Dveri Boškom Obradovićem, ušao je u prostorije javnog servisa. Obradović kaže da je generalni direktor  RTS-a Dragan Bujošević odbio zahtjev da se organizatori vanredno uključe u program RTS.

Pripadnici Žandaremerije su oko 21.30 ušli u zgradu Radio televizije Srbije i počeli da izvode ljude. Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao građane ispred RTS-a da se mirno raziđu, a lidere Saveza za Srbiju da, kako je rekao, odmah prekinu sa nasiljem i prijetnjama novinarima. Prekršajno i krivično će odgovarati svaki čovjek koji je činio nasilje, rekao je Stefanović tvrdeći da se ono večeras desilo u zgradi RTS i da su neki novinari, navodno, pretučeni. Boško Obradović je rekao da je sve laž.

Nakon toga je prvo u dvorište RTS-a ušla jedna grupa pripadnika Žandarmerije, a potom i u samu zgradu gdje se nalaze učesnici protesta “Jedan od pet miliona”.

Nekoliko minuta kasnije oni su počeli da izvode građane koji su bili u zgradi. Građani negoduju i viču “Uhapsite Vučića”.

“>

Obradović je ranije večeras rekao da mole tri mjeseca da se pojave u programu RTS-a, ali da se to nije desilo. Predstavnici obezbjeđenja stali su uz svoj narod i pustili narod, naveo je i dodao – nećemo da rušimo, da krademo. “Tražimo malu stvar – vanredno uključenje i da predstavnik organizatora protesta učestvuje u tom vanrednom uključenju, ne političari ili poslanici”, rekiao je lider Dveri. Rekao je da nakon toga odmah izlaze, da će lično proveriti da li su svi izašli.

Organizatori kažu da su tu da bi pružili podršku radnicima, koji ne smiju da ih puste u Dnevnik. “Puste nas dva minuta, bez pominjanja govornika”, navela je jedna jedna od organizatorki koja se obratila megafonom. “Želimo da se naš glas čuje uživo, i želimo pet minuta u Dnevniku i da date isti prostor, jednak, svim političkim predstavnicima”, dodala je.

Komentari

avatar