Beograd na vodi: Dva radnika poginula na gradilištu

Dva radnika poginula su danas na gradilištu “Beograda na vodi”, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u Hitnoj pomoći u Beogradu.

“Ono što su naše dve ekipe koje su izašle na lice mesta zatekle su dve muške osobe koje su preminule na licu mesta. U pitanju su osobe starosti oko 30 godina i 40 godina”, izjavio je za RSE portparol Hitne pomoći, Mirko Lutovac.

Prema njegovim rečima, poziv sa gradilišta je Hitna pomoć primila jutros u 9:42.

“Kako nam je pozivalac rekao navodno su dva radnika na gradilištu ‘Beogarda na vodi’ pala sa visine. Mi smo odmah uputili dve lekarske ekipe radi intervencije. Nažalost, naše ekipe su mogle samo da konstatuju smrt”, navodi Lutovac.

Takođe dodaje da je ekipi hitne pomoći na licu mesta rečeno da su radnici pali sa 17. sprata, ali u Hitnoj pomoći tu informaciju nisu mogli i zvanično da potvrde.

Takođe, Udruženje novinara Srbije (UNS) protestovalo je u petak što je obezbeđenje gradilišta “Beograda na vodi” novinarskim ekipama zabranilo da snime mesto pogibije dva radnika na tom gradilištu i zatražilo od odgovornih da obezbede nesmetan rad i izveštavanje novinarima.

“UNS ističe da je pogibija dva radnika na gradilištu ‘Beograda na vodi’ događaj od javnog interesa i da Zakon o javnom informisanju i medijima propisuje da niko, pa ni privatno obezbeđenje, ne sme da ograničava rad novinara i slobodu javnog informisanja”, navelo je to novinarsko udruženje.

UNS je dodao da su pojedini mediji preneli da novinarskim ekipama obezbeđenje gradilišta nije dozvolilo da snime mesto događaja sa obrazloženjem da je u pitanju “privatni posed”.

Naselje “Beograd na vodi” gradi se u centru Beograda. Investitor je kompanija Igl Hils (Eagle Hills) iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

izvor slobodnaevropa.org

Komentari

avatar