Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Beograd: Na protestu radikala Šešelj zapalio zastave EU i NATO

Skup pristalica radikala počeo je u Knez Mihailovoj ulici u podne, a potom je nekoliko desetina pristalica radikala učestvovalo u protestnoj šetnji ulicama Beograda, koja se završila ispred Predsjedništva Srbije na Andrićevom vencu

Protest pristalica ekstremno desničarske opozicione Srpske radikalne stranke (SRS) povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja i pravosnažne presude kojom je bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora, održan je u nedjelju, u centru Beograda.

Foto: Dušan Komarčević/RFE/RL

Kako javlja reporter RSE-a, Šešelj je tokom protesta zapalio zastave EU i NATO.

Skup pristalica radikala počeo je u Knez Mihailovoj ulici u podne, a potom je nekoliko desetina pristalica radikala učestvovalo u protestnoj šetnji ulicama Beograda, koja se završila ispred Predsjedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Dvočlana delegacija SRS predala je u predsjedništvu dva toma knjige lidera te stranke, osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja, u kojoj se negira genocid u Srebrenici.
Uoči ovog protesta, lider radikala je rekao da će zatražiti da Srbija odustane od puta ka Evropskoj uniji (EU) gdje su kako je rekao, koncentrisani “svi srpski neprijatelji” ali i da se vlast u Beogradu “više i bolje” angažuje kada je riječ o odbrani Srba pred Haškim tribunalom.

U nedjelju, 24. marta, obilježavaju se dvije decenije od početka NATO bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, koje je trajalo 78 dana.

Bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću je 20. marta u Hagu izrečena pravosnažna presuda na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici i ratnih zločina u BiH.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve