Četvrtak, 28 Septembra, 2023
Rubrika:

Austrija: Osobe nestale u lavini pronađene žive, među njima i državljani BiH

Spasioci su se u početku plašili da je 10 osoba koje su nestale u lavini mrtvo, na osnovu snimka koji su nastali neposredno prije lavine. Turistički zvaničnici identifikovali su strance, a među njima su bili i državljani BiH i Hrvatske, prenosi Newsky

Svih deset osoba za koje se strahovalo da su poginule nakon lavine u nedjelju u blizini planinskih sela Lech i Zurs u Austriji, pronađeno je živo.

Četiri osobe su povrijeđene, od čega jedna teže, navodi se u saopštenju. Poznato je i da su neki od povrijeđenih prebačeni u kliniku u Insbrucku i bolnicu u Bludezu.

Spasioci su se u početku plašili da je 10 osoba koje su nestale u lavini mrtvo, na osnovu snimka koji su nastali neposredno prije lavine. Turistički zvaničnici identifikovali su strance, a među njima su bili i državljani BiH i Hrvatske, prenosi Newsky.

Na snimku se vidi deset osoba koje pokušavaju umaći lavini, te se video prekida. Nakon toga se nije moglo pretpostaviti šta se s njima dogodilo. Spasioci su mislili da su svi skijaši na snimku izgubljeni u lavini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve