Na današnjem 12.Media Weekend festivalu i medijskom panelu u Rovinju, a koji je okupio sve medije iz EX YU država i na kome su učestvovali vlasnik Pink media grupe Željko Mitrović, direktor TV Nova Hrvatska Dražen Mavrić i direktor TV Pop Slovenija Pavel Vrabec, a gdje je medijator panela bio Ivan Stanković iz agencije Comunis, na provokativno pitanje da na Pinku postoje samo dva rijalitija ”Zadruga”i “Vučić” Željko Mitrović im je uzvratio odgovorom ”da od kada je rijaliti ”Vučić” srpsko tržiśte je ojačalo duplo, plate porasle duplo, potrošnja porasla duplo te danas Pink dolazi na ovaj Panel i kao medijski finansijski lider na tržištu Balkana”, gdje je na tu konstataciju i odgovor dobio gromoglasan aplauz prisutne pubike!

Sa skupa u Rovinju

Predstavnici liderskih televizija u Hrvatskoj , Sloveniji i Srbiji govorili su o tome kako se nose sa izazovima digitalnog doba medija, a panel diskusija izazvala je do sada neviđeno interesovanje učesnika „Weekend Media Festivala“. Da kraj televizije nije ni blizu, dokaz je i Željko Mitrović, čija je televizija u proteklih deset godina bilježila sve bolje rezultate gledanosti. I dok Nova TV i Pop TV i dalje najveću gledanost imaju u prajmtajmu, Željko je istakao da TV Pink ima podjednako dobre rezultate tokom cijelog dana.

-Prije osam godina kada sam sjedio ovdje, imao sam duplo slabiji rezultat od ova dva gospodina koji sjede ovdje. Sada imamo rekordnu gledanost, plate se polako približavaju onima u Hrvatskoj, što znači da radimo dobru stvar. Navika gledalaca je značajna stvar, ali ni ona nije beskonačna. Zbog toga svakodnevno osluškujemo potrebe gledalaca i njihove afinitete, kako bi tu naviku gledanja televizije održali – rekao je vlasnik TV Pink.

Sa skupa u Rovinju

Pavel Vrabec i Dražen Mavrić su govorili o tome da se program njihove televizije, i shodno tome dobra gledanost, temelji na informativnom i zabavnom programu. Kao televizija koja je u ove dvije sfere dominantna i bez konkurencije, Željko Mitrović je odlučio da u narednom periodu akcenat bude na trećem stubu –  domaćem igranom programu kog na ružičastoj televiziji nije bilo čitavu deceniju.

-Mi smo do sada već ustalili ova dva stuba o kojima je Pavel govorio – informativni i zabavni program. Ono na čemu radimo je domaći igrani program, kao treći stub i to je ono što će biti obilježje sljedeće epohe. Deset godina smo uskratili publiku za igrani program, a sada snimamo osam serija istovremeno, u našoj produkciji, što je ozbiljan poduhvat – objasnio je Željko i dodao da produkcija serijskog programa na Pinku danas može da se mjeri sa produkcijom latinoameričkih i turskih serija.

Sa skupa u Rovinju

Ipak, u nekim stavovima Mitrović se nije složio sa kolegom najgledanije televizije u Sloveniji, na temu borbe za gledanost Mitrović je istakao razliku u tržištu Slovenije i Srbije: “Zadruga jedan sat posle ponoći, ima više gledalaca nego što Slovenija ima stanovnika” što je izazvalo veliki aplauz i smijeh u Sali.

Već je poznato da je Pinkov kompleks filmskih studija u Šimanovcima najbolji u ovom dijelu Evrope – s obzirom na to da se u „Pink Films Internationals“ osim domaćeg, snima i program inostrane produkcije. Željko je danas na panelu rekao da sada i zvanično Pink nema konkurenciju kada je televizijska produkcija u pitanju.

-Ponosan sam što definitvno mogu da kažem da smo, sada i zvanično, sagradili najveći televizijski produkcioni centar u Evropi, sa više od 30 studija i više od hiljadu zaposlenih, što je infrastruktura koja omogućava jeftinu i brzu proizvodnju sadržaja, a sa druge strane, smanjuje rizik. Dakle, čak i ako se dogodi da prizvedemo loš program, imamo mogućnost da ga zatvorimo i odmah pokrenemo novi – rekao je prvi čovjek TV Pink.

Sa skupa u Rovinju

U nekoliko navrata, Željko je od publike dobio gromoglasan aplauz, a na samom kraju iskoristio je priliku da sve prisutne pozove na regionalnu proslavu 25. rođendana TV Pink.

Večeras će u okviru „Weekend Media Festivala“ TV Pink proslaviti ovaj značajan jubilej žurkom pod nazivom „Pink Rock and Play“, na kojoj će nastupati „Električni orgazam“, „Kiki Lesendrić&Piloti“ i DJ Žeks, kome će ovo biti prvi nastup pred regionalnom publikom.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments