Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

Aljbin Kurti: Srbija veoma agresivna, Zapad da izvrši pritisak na Beograd

''Naš sjeverni susjed je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država svijeta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vježbe na našoj granici i ima više od 40 vojnih baza na granici sa Kosovom'', rekao je Kurti

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas za CNN da je Srbija „veoma agresivna“ i zatražio od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beograd da ukloni vojne baze koje se nalaze u blizini Kosova.

„Naš sjeverni susjed je veoma agresivan. Prvo, ne priznaje našu zemlju, što čini većina država svijeta. Vodi hibridni rat, organizuje vojne vježbe na našoj granici i ima više od 40 vojnih baza na granici sa Kosovom. Tražimo od zapadnih partnera da izvrše pritisak na Beogarda da ih ukloni“, rekao je Kurti u razgovoru sa Kristijan Amanpur.

On je kazao da je Srbija politički slična sa Rusijom, jer ni de fakto ni de jure ne priznaju susjede, već žele ekspanziju.

„Kremlj i Beograd istorijski i operaciono imitiraju jedni druge, zbog čega smo smo veoma zabrinuti“, naveo je Kurti, prenosi Kosovo onlajn.

Povodom održavanja Samita NATO on je istakao da bez Alijanse i bez bombardovanja srpskih policijskih snaga i vojske ne bi bilo moguće „oslobođenje Kosova“, ocenivši da je Slobodan Milošević želieo Kosovo bez Albanaca i gledao na Kosovo „kao na teritroriju bez ljudi“.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve