Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Albanski operater: Kvar u Grčkoj izazvao nestanak struje u Crnoj Gori, BiH, Dalmaciji, Albaniji…

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra Crnogorskog elektroprenosnog sistema Ranko Redžić kazao je da su svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju. Šta je uzrok prekida, koji je bio regionalnog karaktera, još uvijek nije poznat

Skoro cijela Crna Gora, Dalmacija, veći dio Bosne i Hercegovine i Albanija danas su zbog ispada elektroenergetskog sistema bili bez struje.

Operater Prenosnog sistema u Albaniji saopštio da su uzroci nestanka struje veliki obim potrošnje i ekstremne temperature, koje su izazvale kvarove na interkonektivnoj liniji sa Grčkom.

“Kvar je počeo od interkonektivnog voda sa Grčkom, a zatim se nastavio kaskadno u cijeloj zemlji”, naveo je Operator prenosnog sistema u Albaniji, i dodao da se preduzimaju mjere za vraćanje električne energije svim potrošačima.

Direktor Nacionalnog dispečerskog centra Crnogorskog elektroprenosnog sistema Ranko Redžić kazao je da su svi gradovi u Crnoj Gori dobili struju. Šta je uzrok prekida, koji je bio regionalnog karaktera, još uvijek nije poznat.

Redžić nema podatak da je uzrok današnjeg ispada počeo od naše države, odnosno da je kvar bio u Crnoj Gori, a da se onda odrazio na region.

“Onog trenutka kada Evropsko udruženje operatora prenosnog sistema kojim rukovodi EK formira komisiju, a njhove istrage su vrlo detaljne i precizne, građani će onda moći da vide šta se desilo i kako je sve teklo”, poručio je Redžić.

Ističe da nema osnova da razmišlja u pravcu da je uzrok svega ljudski faktor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve