Petak, 31 Marta, 2023
Rubrika:

Aktivista prekinuo Dnevnik na RTK, držao natpis Radio televizija Kurti

Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali da zahtijevaju da se to uradi u normalnim okolnostima i da se ne ometa redovan proces rada

Aktivista Socijaldemokratske partije Kosova (SDPK) Nolj Nuši je na početku centralnog dnevnika Radio televizije Kosova (RTK) upao u studio i iza spikerke držao tekst “Radio televizija Aljbina Kurtija”.

RTK je na kratko prekinuo emisiju, a obezbjeđenje je izbacilo Nušija iz studija, dok je rukovodstvo televizije u saopštenju osudilo ometanje rada.

U saopštenju RTK se navodi da je Nuši ušao u studio, a da je obezbjeđenje smatralo da se radi o osobi koja je trebalo da bude gost u emisji. RTK je istakla i da su „ovakvi postupci neprihvatljivi“ i da prenose poruku suprotnu vrijednostima koje predstavlja javni emiter.

Naveli su da poštuju pravo svakog da izrazi protivljenje procesima, te dodali da zahtijevaju da se to uradi u normalnim okolnostima i da se ne ometa redovan proces rada.

U javnosti u Prištini ovakav čin aktiviste vanparlamentarne SDPK se smatra odgovorom na izbor „aktiviste“ Samoopredjeljenja Riljinda Gervale za direktora programa na albanskom RTK.

“>

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve