Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Vulin s Lavrovom u Moskvi: Srbija jedina u Evropi nije dio antiruske histerije

Vulin je istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država, koja sama bira svoje prijatelje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj posjeti Moskvi, sastao se u ponedjeljak s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Vulin je istakao da Srbija “ne zaboravlja vjekovno bratstvo” i da je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i “nije postala dio antiruske histerije”, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, prenosi Tanjug.

Srbijanski ministar unutrašnjih poslova poručio je da je Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši zahvalnost Ruskoj Federaciji na dosljednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju države Kosovo.

Rusija nastavlja pružati podršku Srbiji

Vulin je istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država, koja sama bira svoje prijatelje.

Naglasio je da žali što je Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena posjeta Beogradu u junu, istakavši da su zabranom dolaska ruskog ministra u zvaničnu posjetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije istakao je da će Moskva nastaviti pružati podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne cjelovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je, na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, 2015. godine spriječio donošenje britanske rezolucije o genocidu počinjenom u Srebrenici u Ujedinjenim narodima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
22.08.2022-21:38 21:38

Smrad se smradu raduje. Neka vam je sa srecom klempo, pa cemo uskoro vidjeti kako cete glodjati sargarepe kada vam EU zacepi donacije fondova i polako ali sigurno povuku svoje investicije ulaganja u srpsku privredu. Citam da je Twiter poceo sa eksperimentisanjem buducih blokada srbistana. To je po mom misljenju vrlo pozitivan pocetak izolacije od civilizovanog svijeta.