Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ZOVITE SERGEJA, a on će VULINA: Da li će Krivokapić sada zaboraviti Srbiji strah i suze svojih ćerki?

Ovdje je riječ očito o još jednom populističkom potezu porodice Krivokapić koja pokušava na sve načine dakroz patetična obraćanja sebe predstavi kao žrtvu medija i umišljenih protivnika. Ali postoje i sumnje da je svo ovo urađeno u cilju promocije biznisa koje ćerke Krivokapića imaju u Beogradu

Premijer Zdravko Krivokapić je tvrdio da je riječ o napadu, nakon što se 8. aprila dogodio incident u kojem je službeno vozilo u kojem je bila njegova ćerka uletjelo u grupu građana. On je tada uputio prijeteću poruku građanima, posebno komitama!

-Danas je napadnuto službeno vozilo u kojem se nalazila moja ćerka, inače štićena ličnost. Kao otac, neću vam zaboraviti njene suze i strah. Kao premijer, neću vam dozvoliti divljaštvo i bezakonje! U zemlji će vladati red i zakon na koje niste navikli. Uskoro ćete to da vidite – poručio je Krivokapić 8. aprila.

Krajem juna, opet strah i vjerovatno suze, ali ovaj put kod dvije ćerke premijera Zdravka Krivokapića. Premijerove ćerke Jelena i Milena Krivokapić su se prije dva dana javno oglasile nakon, kako kažu, hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima uz poruku da se ne osjećaju bezbjedno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

One su istakle da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji sa porodicom i bezbjedonosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na natpise u beogradskim tabloidima, koji su njihovog oca opisali kao “izdajnika” i “čovjeka koji pljuje Srbiju”, a njih kao djecu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih ne osjećaju bezbjedno u srpskoj prijestonici.

-Sa neizmernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dvije lično, učinila da se ne osjećamo sigurno i da je naš dalji boravak u Srbiji neizvestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavijestile institucije koje se bave bezbjednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procjenjuju našu bezbjednost – poručile su ćerke Krivokapića.

Reagovao je MUP Srbije, kojeg vodi ministar Aleksandar Vulin, koji je upravo nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu rekao da je “Zdravko Krivokapić posljednji put razočarao Srbe” i predložio da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju, te da njihove porodice viđaju u Crnoj Gori.

Srpski MUP je istakao da je provjerama utvrđeno da ne postoje konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju bezbjednosti ćerki predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića. Uz to, srpska policija, s obzirom na to da je riječ o štićenim ličnostima u Crnoj Gori, preduzima mjere njihovog obezbjeđenja dok borave u Beogradu i sa ćerkama Krivokapića ima redovan telefonski kontakt. One se do sada policiji nijesu požalile da se osjećaju ugroženo u Srbiji.

Iz MUP-a Srbije napominju da je policija nakon verbalne note Ambasade Crne Gore u Beogradu kojom je zatraženo preduzimanje mjera na njihovoj bezbjednosti, ponovo razgovaralo sa ćerkama crnogorskog premijera i policijskim službenikom Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i niko od njih nije iznio konkretna saznanja o mogućem ugrožavanju njihove bezbjednosti.

Ističe se da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, takođe, od nadležnih bezbjednosnih službi zatražilo mišljenje i da je nakon provjera konstatovano da ne postoje konkretna saznanja koja bi ukazala na mogućnost ugrožavanja njihove bezbjednosti.

– Srbija je bezbjedna zemlja i policija je tu da brine o bezbjednosti svakog građanina. Smatramo da je neozbiljno i tendenciozno da ukoliko se osjećaju nebezbjedno, ćerke crnogorskog premijera to prvo saopšte medijima, a da pritom ne obavijeste policiju – zaključuju iz MUP-a Aleksandra Vulina.

Ovdje je riječ očito o još jednom populističkom potezu porodice Krivokapić koja pokušava na sve načine da sebe predstavi kroz patetična obraćana kao žrtvu “medija” i ” umišljenih nepostojećih protivnika”. Ali ima i sumnji da je svo ovo urađeno u cilju promocije biznisa koje ćerke Krivokapića imaju u Beogradu.

Pitanje koje se postavlja hoće li Krivokapić, kako on voli da kaže “bratskoj” Srbiji oprostiti strah i suze svojih ćerki?

Iz svih saopštenja, opet se ponavlja da ćerke zovu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, a koji je onda, makar kako propisi nalažu trebalo da zove srpskog kolegu Aleksandra Vulina!

U nastavku donosimo neke od reakcije tviteraša na ovu na temu.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
01.07.2021-15:35 15:35

Neka vas tamo, kad toliko volite. Tek ćete da vidite pravo lice Srba i Srbije.

Durdja
04.07.2021-16:20 16:20
Reply to  Tihana

pravo lice Srbije je prelepo. U Srbiju je svako dobrodošao., bez obzira koje vere i nacionalnosti bio. Crnogorci su uvek dobrodošli u Srbiju,