Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Zogović: Insistiranjem na kohabitaciji stvara se pogrešan utisak da Đukanović nije pobijeđen

Retrogradnom, nacionalističkom i šovinističkom politikom nije se moglo u Evropsku Uniju.

Prevaziđena retorika lidera DPS-a Mila Đukanovića svakodnevno potvrđuje da odlazak DPS-a u političku prošlost predstavlja realnost, a galopirajuće klizanje prema marginalizaciji neminovnost, kazao je član predsjedništva DNP i poslanik Milun Zogović. Kako je istako, svi što prije treba da shvate da nema kohabitacije sa Đukanovićem.

“Retrogradnom, nacionalističkom i šovinističkom politikom nije se moglo u Evropsku Uniju. A Evropa se ne može dovijeka obmanjivati, kako je to činio Đukanovic i njegovo privatno političko preduzeće. Degutantno je da se u građanske vrijednosti kune onaj ko je ukinuo većini građana sva prava sem prava na goli život. Onaj koji je policiju, tužilaštvo, sudstvo, vojsku, pa i zdravstvo pretvorio u partijske ćelije, surovi je diktator a ne demokrata i građanista, kako Đukanović sebe naziva. Naivno je misliti da više iko na Zapadu može popiti limunadu ruskog imperijalizma, srpskog hegemonizma i državnih udara od kojih Crna Gora “štiti” svijet i budućnost čovječanstva, limunadu, smiješanu u transparentno stečenoj “ničijoj kući”, za koju zluradi kažu da pripada nekom olinjalom diktatoru sa dlakom vuka a repom lisice”, kazao je Zogović.

Predlaže da uredništvo RTCG pošalje hitno snimak drugog dnevnika od 24. 1. 2021. državnoj televiziji Sjeverne Koreje, “kako bi se njihove kolege na vrijeme, na najbolji način pripremile za izvještavanje sa sljedećeg kongresa Radničke partije, gdje će, po mojim informacijama, u do kraja neizvjesnom ishodu, Kim Džong Un biti ponovo izabran, a ujedno će u demokratskoj proceduri izabrati i nove potpredsjednike”.

“Time bi uredništvo RTCG, uz divljenje, dobilo i otvorenu političku podršku iz Sjeverne Koreje, koja bi mu mogla biti od presudnog značaja da i nakon reizbora savjeta RTCG zadrži kontrolu nad uređivačkom politikom partijskog glasila DPS-a”, ističe Zogović.

Kako je dodao, taman kada je narod počeo da diše, živi i osjeća slobodu, pojavi se Đukanovic da brani građane od slobode.

“Vjerovatno je srpska Crkva uništila fabrike i ostavila ljude bez posla u Crnoj Gori? Možda se Crkvi sudilo u drugim državama za šverc cigareta? Da nije slučajno srpska Crkva vlasnik “ničije kuće” ispod Gorice, banaka i bankarskih računa, preko kojih je državna imovina presipana u privatne džepove? Je li srpska Crkva godinama komandovala javnom i tajnom policijom, koja je batinala, progonila, terorisala i hapsila građane, čuvajući jednoumlje da demokratija ni slučajno ne bi došla u Crnu Goru? Je li srpska Crkva hapsila i procesuirala građane, koji su dostojanstveno, mirnim litijama, koje su zadivile cijeli svijet, šetali put slobode?Zato nas Đukanović brani od srpske crkve. “Viteški nema šta, kao i uvijek, uostalom”, ističe Zogović.

Prema njegovim riječima, svi treba da shvate da nema kohabitacije sa Đukanovićem.

“A insistiranjem na kohabitaciji stvara se pogrešan utisak da Đukanović nije pobijeđen 30. avgusta 2021. godine, i usporava se rastakanje DPS-a. Đukanović je to prepoznao, pa zato i pojačava svoju šovinističku retoriku”, zaključio je Zogović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
nijemojavlada
25.01.2021-10:17 10:17

Nije okupatorska SPC zatvorila fabrike ali jeste velikosrpska politika i ratovi 90-ih g. prošlog vijeka u kojima je spc imala ratnohuškačku ulogu. Zbog sulude politike Beograda pretrpjeli smo i sankcije i bili njeni zatočenici sve do 2006g. Mislili smo da smo se zla oslobodili ali zlo ipak nikad ne miruje. Dobro smo naučili tu lekciju izdajniče Zogoviću.

Cetinje
25.01.2021-10:27 10:27

Zogovicu i tvoji slicnim nacionalnim uvredama koji volite samo svoe a ne postujete TUDJE znaj ko drugom jamu kopa sam u nju upada !Mozete Gradjane CG zlatom kitit pricati sta vi je volja nista vam ne vjeruju morate shvatiti da za nas postoji jedan jedini DPS sa manjinskim partijama Covjek GOS. DJUKANOVIC koji vrednuje postuje sve NARODE I NACIJE- CG nemozete nas nicim ubijedit da ga ne VOLIMOOOOO! Da je vjecna CRNA GORA!!!