Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Zašto nadležni ćute o prihodima i dodjeli crnogorkog državljanstva?

Živković je u dopisu upućenom resoru Milojka Spajića tražio odgovor na pitanje koliko je osoba zasnovalo radni odnos na neodređeno vrijeme, koliko je lica angažovano po osnovu ugovora u preduzećimačiji je većinski vlasnik država, kao i imena onih koji su zaposleni/angažovani i datume zaključenja njihovih ugovora

Šef Poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković ukazao je da mu Ministarstvo finansija i Ministarstvo unutrašnjih poslova već skoro mjesec dana ne odgovaraju na pitanja koja se odnose na prihode u budžetu i dodjelu crnogorskog državljanstva.

Živković je u dopisu upućenom resoru Milojka Spajića tražio odgovor na pitanje koliko je osoba zasnovalo radni odnos na neodređeno vrijeme, koliko je lica angažovano po osnovu ugovora u preduzećimačiji je većinski vlasnik država, kao i imena onih koji su zaposleni/angažovani i datume zaključenja njihovih ugovora.

Tražio je i podatke podatke o ostvarenoj naplati poreskih prihoda po poreskim oblicima, za period 1. januar – 28. februar za 2019, 2020, 2021. i 2022. godinu, a koji se odnose na prihode koji se ubiraju preko transakcionih računa Poreske uprave, a shodno naredbi o načinu uplate.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova tražio je podatke koliko je MUP dobio zahtjeva za sticanje crnogorskog državljanstva po osnovu izmijenjene Odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva koju je Vlada usvojila 4. februara ove godine i koliko je lica do sada na osnovu ove Odluke steklo crnogorsko državljanstvo.

”Zahtjevi koje sam uputio 11. 03. i na koja još uvijek čekam odgovor. Da li je ovo obećana transparentnost rada smijenjene Vlade i ministara? Zbog čega se na navedeno ćuti i ne iznose se tačni podaci o prihodima u budžetu? Zbog čega se nemilice dijele državljanstva”, upitao je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve