Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Veleizdaja i izdaja

U ovom zlu koje nam se dešava, važno je razlikovati veleizdaju od izdaje, kako bi mogli lakše identifikovati odgovorne za zlo koje nam se dešava

Piše: Miodrag Živković (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Crna Gora živi svoju agoniju posljednjih godinu dana u kojoj je sopstvena vlast, izabrana na izborima satire, razarajući njene temeljne i ustavom zagarantovane vrijednosti. Svakome je već jasno, da se njihovom politikom razara građanski karakter ove države, njen sekularizam, antifašizam, multivjernost i multikonfesionalizam, sa neskrivenom željom da se ovdje stvori poslušna i podanička Srpska država naroda, a ne građana, teokratije, sa afirmativnim fašizmom i dominacijom jedne nacije – srpske i jedne vjere svetosavske.

U ovom zlu koje nam se dešava, važno je razlikovati veleizdaju od izdaje, kako bi mogli lakše identifikovati odgovorne za zlo koje nam se dešava.

Veleizdaja je teško djelo prema vlastitoj državi, usmjereno prema sigurnosti države (Krivični zakonik -glava dvadeset deveta – krivična djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore). Ja nemam dilemu, nakon svega što nam se dešava u posljednjoj godini dana, cijeneći namjere i postignute rezultate, da svi konstituenti sadašnje vlasti u parlamentu i vladi vrše krivična djela, koja se mogu ocijeniti kao veleizdaja.

Da budem još precizniji, politika DF-a, Demokrata, URA-e i svih njihovih konstituenata, kao i cjelokupne vlade je veleizdajnička politika sa ozbiljnim i teškim psoledicama za Crnu Goru i sve njene građane.

Za razliku od veleizdaje čiji subjekt zaštite je država i njena dobra, izdaja je oblik prevare kojim se iznevjeri nečije povjerenje.

Sasvim je jasno da nas koji volimo i poštujemo svoju državu, sve njene temeljne, ustavom i zakonima zaštićene vrijednosti, nijesu izdali ni DF, ni Demokrate, ni crkva Srbije, ni vlada koju je ta crkva izabrala. Svi oni su djelovali nažalost, baš onako kako smo očekivali i kako smo mogli predvidjeti.

Nas je izdala politička organizacija URA i njeni mentori iz “Vijesti”, jer smo živjeli u pogrešnom uvjerenju da oni ne bi mogli učestvovati u ovakvom razgrađivanju i satiranju Crne Gore. Oni su Amfilohijev izborni poraz na izborima, pretvorili u pobjedu i omogućili crkvi Srbije i državi Srbiji najveću pljačku, najvrijednije imovine sopstvene države. Omogućili su neviđenu diskriminaciju svih nesrpskih naroda u Crnoj Gori, a posebno crnogorskog naroda i vjernika Crnogorske pravoslavene crkve, stavljajući u centar svoje zaštite isključivo crkvu Srbije. Dozvolili su svetosavsko kadriranje kojim se u svim društvenim oblastima urniše sve crnogorsko i građansko.

Posljednjim događajima na Cetinju i mimo odluka najvišeg organa svoje partije (Glavnog odbora), ne poštujući ni odluku Skupštine Prijestonice, ni bezbjedonosne procjene svojih službi, stali su u isključivu zaštitu podlih interesa crkve Srbije, a protiv interesa Cetinja i građanske Crne Gore, rizikujući mir i bezbjednost svih nas.

Dritan Abazović i svi poslanici njegove partije su očigledni veleizdajnici Crne Gore i izdajnici svih onih građana koji ovakvo zlo od njih nijesu očekivali. Izdajnici su i svi u ovoj partiji koji ćute i ne traže odgovornost za postupanje mimo odluka koje su sami donijeli.

Tako vam je to kada se duša proda đavolu!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
11.09.2021-16:37 16:37

Cetinjski URA..sram ih bilo..kako se ne stide da zive izmedju nas..Bice zabiljezeni kao glavni krivci u istoriji drzave CG..

Vukajlo
11.09.2021-17:55 17:55

Draga Sara kakosu tvoji komentari i komentari gospodina Živkovića mudri .Vrlo nam je drago da se masovno i čitaju.Hvala na paznni.