Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković-Urban: Crna Gora da nastavi sa ključnim reformama ka članstvu u EU

Živković je konstatovao da je DPS ključno trasirala put Crne Gore ka NATO i EU, te da sada postoji obaveza kod svih subjekata i opozicije i vlasti da na evropskoj platformi ubrzaju reformski proces koji je sada u stagnaciji zbog odnosa u vladajućoj većini

Nadamo se da će Crna Gora nastaviti sa ključnim reformama, sa posebnim akcentom na poglavlja 23 i 24, kazao je ambasador Češke u Crnoj Gori Karel Urban na sastanku sa šefom Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijelom Živković.

Kako je saopšteno iz DPS-a, na sastanku je bilo riječi o evropskom putu Crne Gore, a Živković je konstatovao da država stagnira na planu evropskih integracija zbog velike krize kroz koju prolaze i zakonodavna i izvršna vlast.

“Živković je takođe istakao okolnost da dio parlamentarne većine bojkotuje rad Skupštine što je nezabilježeno u političkoj teoriji i praksi, čime je paralisan rad zakonodavne vlasti. On je dodao da zbog političke nestabilnosti trpe građani i privreda, te da je jedini izlaz iz krize provjera izborne volje građana”, navode u DPS-u.

Živković je konstatovao da je DPS ključno trasirala put Crne Gore ka NATO i EU, te da sada postoji obaveza kod svih subjekata i opozicije i vlasti da na evropskoj platformi ubrzaju reformski proces koji je sada u stagnaciji zbog odnosa u vladajućoj većini.

Urban je na početku današnjeg susreta naglasio dugoročnu podršku Češke kada je u pitanju politika proširenja EU na prostoru Zapadnog Balkana.

“Region Zapadnog Balkana vidimo kao nedjeljiv dio EU”, naglasio je on.

Ambasador Češke je pohvalio reforme koje Crna Gora sprovodi na svim poljima.

“Urban je naveo da će Češka sa svojim partnerima rado podijeliti vlastita iskustva iz pregovaračkog i pristupnog procesa Evropskoj uniji kao i da će Crna Gora u Češkoj imati stabilnog partnera na svom putu ka evropskim integracijama”, zaključuju iz Demokratske partije socijalista.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve