Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Živković u Plavu: Da nije bilo vas, naš crnogorski barjak i zastava EU nikada ne bi stajale jedna uz drugu

Živković je ukazao okupljenima da ne zaborave šta su vlasti od 30. avgusta 2020. godine. radile

Da nije bilo vas i vaših glasova iz ovog kraja, ove dvije zastave večeras ovdje ne bi bile povezane. Ova naša crvena ponosna, sveta crnogorska i evropska – da nije bilo vaših glasova Crna Gora nikad ne bi bila samostalna i nezavisna, zahvalio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” svim Plavljankama i Plavljanima na sinoć održanoj tribini.

Takođe, on je iskoristio priliku da se zahvali i brojnoj crnogorskoj dijaspori.

“Mi se crnogorskoj dijaspori nećemo zahvaljivati onako kako je to radila ova i ona prethodna vlada pokušavajući da im oduzme pravo glasa i državljanstvo. Da oduzmu pravo glasa i državljanstvo ljudima koji su stasavali i rasli u Crnoj Gori, koji su iz egzistencijalnih razloga otišli trbuhom za kruhom i koji su kao takvi stvorili ozbiljnu ekonomsku vrijednost na strani i tu ekonomsku vrijednost ulažu u našu Crnu Goru i tako je prethodna vlada htjela da im se zahvali. E pa mi ćemo im se zahvaliti tako što ćemo otići kod njih, zahvaliti im se na podršci i pozvati ih u Crnu Goru da dođu i da im kažemo da su uvijek ovdje dobrodošli”, poručio je v.d. predsjednika DPS Crne Gore.

Živković je ukazao okupljenima da ne zaborave šta su vlasti od 30. avgusta 2020. godine. radile.

“Koliko su nas puta samo kritikovali za loše privatizacije, za tranziciju, za uništena preduzeća, a nijesu ni zasjeli u fotelje uništili su Montenegro Airlines, Kombinat aluminijuma, Novi duvanski kombinat, otjerali Aman iz Crne Gore koji je pokrenuo arbitražni postupak za 100 miliona eura koje ćemo možda sjutra morati da platimo. Nijesu ni zasjeli u fotelje a već su počeli da sprovode politiku revanšizma i uništenja svega što je bilo dobro vezano za Crnu Goru”, kazao je Živković .

“Zato mi moramo vratiti investitore u Crnu Goru. Nema napretka bez novih investicija. Nema investicija bez stabilne političke vlasti. Nema stabilne političke vlasti bez koalicije ”Zajedno!” koju čine DPS – SD – LP – DUA. Zato ćemo mi biti ne okosnica, nego ključni faktor u narednoj izvršnoj vlasti”, zaključio je Živković.

Kandidat za poslanika Abaz Dizdarević osvrnuo se na nedavnu izjavu predsjednika pokreta Evropa sad.

Foto:DPS

“Ja kao i vi, znam da ćemo ovom paklu u kojem se našla Crna Gora brzo stati na kraj. Vidite i populističko ponašanje naših političkih oponenata koji obećavaju kule i gradove i koji kažu da su oni ti koji će enormno podizati plate a da ako ne uspiju u tom programu, da će podnijeti ostavke. Šta nama znače njihove ostavke? Da li mi treba odavde da kažemo da će svi Plavljani imati vikendicu na Plavskom jezeru i da ćemo ako to ne realizujemo podnijeti ostavke? Nećemo, jer vodimo ozbiljnu politiku i jer ćemo poštovati svaku riječ našeg programa i kao ozbiljni politički subjekti realizovati sve ono što je u njemu zapisano”, istakao je Dizdarević.

Prisutine je pozdravio i Nihad Canović, predsjednik Opštine Plav koje je ukazao samo na neke od dosadašnjih učinaka lokalne vlasti kao i na buduće planove.

Foto: DPS

“Radimo na tome da promijenimo azbestne cijeve u gradu zbog zdravlja ljudi i kvalitetnog vodosnabdijevanja. Kupili smo zemljište za glavni stadion fudbalskog kluba “Jezero”, a uskoro će početi i rekonstrukcija pomoćnog terena. Možemo da se pohvalimo radovima na domu za stare, te da i na taj način pokazujemo da vodimo računa o našim najstarijima sugrađanima. Pokazujemo da smo spremni da otvaramo nova radna mjesta i stvaramo novu perspektivu našem kraju”, rekao je Canović.

Na tribini je govorio i kandidat za poslanika Ammar Borančić koji je tom prilikom posebno uputio pozdrav crnogorskoj dijaspori.

“Ponekad me je sramota koliko emociju prema Crnoj Gori pokazuje velika plavska dijaspora širom Evrope i Amerike, veću od nekih pojedinaca koji žive u njoj”, kazao je Borančić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve