Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Što nam se sprema?

Ovo nije samo pokušaj okupacije, nego pokušaj brisanja da smo ikada postojali kao narod i država, rekao je Živković komentarišući kakve posledice može da proizvede potpisivanje Temeljnog ugovora

Piše: Miodrag Živković, bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore (preuzeto sa Fejsbuk profila)

Onoga dana, kada je Srpska crkva u manastiru Ostrog izabrala svoju vladu, svakome je moralo biti jasno da se trasira put ka nestanku Crne Gore.

Upravo zato je i prvi potez naših “oslobodilaca” bio, izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti, kojim su legalizovali nezakonit upis prava svojine na ogromnoj crkvenoj imovini koja je bila neprikosnoveno vlasništvo, ove zemlje i ovoga naroda.

Sada se u tajnosti sprema potpisivanje TEMELJNOG UGOVORA između države i Srpske crkve. I neću danas pisati o tome ko je autor toga ugovora i zašto je rađen u tajnosti, već o posledicama koje on može da proizvede za ovu zemlju i njenu istoriju.

Sada je već izvjesno, iako niko ne zna, osim autora da će Srpskoj crkvi biti priznato svojstvo “TRADICIONALNE (VJERSKE) PRAVOSLAVNE ZAJEDNICE” u Crnoj Gori.

Što to znači?

– To znači da joj se priznaje lažni kontinuitet istorijskog postojanja od 8 vjekova u Crnoj Gori;

– To je potvrda lažne teze pok. mitroplita Amfilohija, da je ta crkva stvorila Crnogorsku državu;

– To je brisanje istorijskog postojanja Crnogorske pravoslavne crkve u Crnoj Gori;

– To je njihova lažna potvrda da su Sveti Petar Cetinjski i Njegoš bili Srpskie a ne Crnogorske vladike i samim tim da su bili na čelu Crne Gore kao Srpske, a ne Crnogorske države;

– To je najgrublja krađa naše istorije, državnosti, duhovnosti, kulture, tradicije i svega ostalog što nas je činilo državom i narodom.

Ovakvim naumom želi se izbrisati jedna slobodarska zemlja i njen narod i potvrditi ono što smo dugo slušali, da je CG Srpska zemlja, a da su Crnogorci, izmišljen narod i nacija. Slavnom i slobodarskom istorijom Crnogorskog naroda pokušava se zakrpiti 5 vjekova srpskog ropstva i nepostojanja.

Sve ovo je važno znati, da bi lakše shvatili prave namjere ove vlasti, kao marinetskog izvršioca velikosrpskih imperijalističkih ciljeva u Crnoj Gori.

Ovo nije samo pokušaj okupacije, nego pokušaj brisanja da smo ikada postojali kao narod i država.

Sve ovo napisah da bi shvatili suštinu, što znači prihvatanje definicije “TRADICIONALNA VJERSKA ZAJEDNICA”.

Crna Gora se ovome mora najoštrije suprotstaviti, ne dozvoljavajući da nestanemo u tajnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
deg ee nek izbori
22.04.2021-00:15 00:15

Izbori ili de ge nek.
Provjeriti neobicne zemljane fortifikacijske aktivnosti , na uzvisuinama cukama itd. Zasto .Za babino brasno