Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: SPC je inkubator fašizma, ova je vlast najskuplja u istoriji Crne Gore!

Trajanje ovakvog stanja će u svakom smislu skupo koštati Crnu Goru i sve nas. Ovakva vlast zbog svoje nesposobnosti, nesinhronizovanosti zbog različitih interesa i svega lošeg je najskuplja vlast koju je Crna Gora ikad imala, poručuje Živković

Ono što je Marko Ilić uradio u Nikšiću skrnaveći spomenik Ljubu Čupiću, predsjednik Savjeta Građanske inicijative 21. maj, Miodrag Živković vidi kao čin fašizma.

Gostujući u Drugačijoj radio vezi, Živković navodi da se tom činu ne treba isčuđavati jer je, kako kaže, ambijent za tako nešto kreiran već dugo vremena.

“Ja tvrdim i ubijeđen sam da je inkubator fašizma, kojeg danas imamo na sceni svuda oko nas, SPC i velikodržavni hegemonistički projekat Srbije. Ono što je najgore, je to što mnogi ljudi koji to i prepoznaju, zatvaraju oči pred tom pojavom i ne žele da nazovu stvari pravim imenom”, kaže Živković.

Komentarišući izjavu prvog čovjeka Nikšića Marka Kovačevića u vezi sa skrnavljenjem spomenika, koji je kazao da je najveći problem to što je Ilić to uradio na javnom mjestu, a tek nakon toga je problem to što je Ilić urinirao po spomeniku, Živković kaže da Kovačević relativizujući jedan takav čin, zapravo ga podržava.

“Ova vlast je postala majstor u relativizovanju svega. Oni pokušavaju normalnim učiniti sve nenormalnosti koje su oko nas. To je ono što ne smijemo dozvoliti. Za mene je očekivana izjava Kovačevića i vjerujem da 99% političkih predstvnika DF-a razmišlja na identičan način i da imaju isti odnos prema fašizmu”, ističe on.

Crnoj Gori, naglašava Živković, ne treba nikakvo političko pomirenje.

“Umjesto političkog pomirenja državi treba najširi konsenzus o temeljnim vrijednostima Crne Gore. Toliko su se podjele produbile u crnogorskom društvu, one više nijesu rov, nego ozbiljna provalija”.

Nakon pola godine vladavine nove Vlade vidimo da nema ničeg ozbiljnog u priči o pomirenju, već se samo radi o produbljivanju promjena, ocjenjuje predsjednik Savjeta GI 21. maj.

“Za to vrijeme srozali su građanske vrijednosti u Crnoj Gori, potrli su tekovine sekularizma i moramo priznati da Crna Gora funkcioniše kao teokratska država. Ovo društvo koje je na vlasti srozalo je građanski karakter građanske države, potrlo sekularizam, uništava antifašizam, a da ne govorimo kakav odnos ima prema multikonfesionalnoj i multivjerskoj zajednici u Crnoj Gori, jer ova vlada je praktično jednovjerska”, ističe Živković.

Koliko god se u novoj vladajućoj većini između sebe mrze i ne slažu, koliko god imaju različite političke interese, strah od gubitka vlasti će, smatra Živković, održavati ovako užasno i teško stanje.

„Trajanje ovakvog stanja će u svakom smislu skupo koštati Crnu Goru i sve nas. Ovakva vlast zbog svoje nesposobnosti, nesinhronizovanosti zbog različitih interesa i svega lošeg je najskuplja vlast koju je Crna Gora ikad imala. Uvjeren sam da će rasplet ovog događaja biti do kraja godine jer ovo čudo ne može dugo trajati“, kaže Živković.

U ovom trenutku, svako iz vladajuće većine je, po njegovim riječima, oprezan prema svom biračkom tijelu, jer gleda da što bolje prođe na izborima koji će, po mišljenju Živkovića, biti do kraja godine.

IzvorAntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
14.06.2021-21:43 21:43

Samo ne daj boze da ova vlast bude povod i najvecem krvoprolicu u istoriji Crne Gore !? Nisam heroj niti pristalica huskanja protiv bilo koga ko voli nasu jedinu Crnu Goru ali bi dao zadnju kap krvi sa osmjehom za ova nasa velicanstena brda i planine. Neka je vjecna.:::::))))))