Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković – Presker: CG da postigne što veći napredak u reformskom procesu pridruživanja EU

Ambasador Presker se složio da bi morale sve parlamentarne snage ostvariti otvoren dijalog i usvojiti važna kompromisna rješenja u ključnim pitanjima za budućnost Crne Gore i njenih građana

Predsjednik Kluba poslanika DPS-LP, Danijel Živković sastao se sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori, Nj.E. Gregorom Preskerom.

Kako je saopšteno iz DPS-a, njih dvojica su razmijenili mišljenja o trenutnoj društveno-političkoj situaciji u Crnoj Gori i brojnim aktuelnim temama koje izazivaju pažnju javnosti.

Živković je upoznao ambasadora sa činjenicom da vladajuća većina ne poštuje nacionalne interese, te da u krajnjem ugrožava građanski koncept države.

Posebno je, kako su naveli, naglasio da je djelovanjem ovakve vlasti u značajnoj mjeri urušen finansijski sistem i pravni poredak, što za posljedicu može imati upitan dalji evropski put Crne Gore.

“Demokratska partija socijalista je sa svojim koalicionim partnerima ključno trasirala put Crne Gore ka NATO i EU.

Crna Gora ne smije dozvoliti da stagnira zbog uskopartijskih interesa, a Demokratska partija socijalista će biti stožer kreiranja dugoročno održive evropske platforme”, naglasio je Živković.

On je istakao da mora doći do dijaloga proevropskih snaga i da je to jedini put za izgradnju bolje budućnost za Crnu Goru i sve njene građane.

Ambasador Presker se složio da bi morale sve parlamentarne snage ostvariti otvoren dijalog i usvojiti važna kompromisna rješenja u ključnim pitanjima za budućnost Crne Gore i njenih građana, pogotovo u vidu pristupanja Crne Gore EU, što bi donijelo dalji, prvenstveno ekonomski, a s tim i socijalni napredak Crne Gore.

Ambasador Presker je obavijestio da će Slovenija preuzeti predsjedavanje Savjetu EU u julu ove godine i da će u njenom programu predsjedavanja politika proširenja imati jednu od važnijih uloga, zbog čega bi bilo dobro, da Crna Gora postigne što veći napredak u reformskom procesu, kako bi brže napredovala na putu u EU, što bi mogli konstatovati i na najavljenom Samitu EU – Zapadni Balkan, koji će se održati u oktobru ove godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve