Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković poručuje DF-u: Nemate hrabrosti da oborite Vladu; Radunović: Postoji razlog što smo se umirili

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je danas u parlamentu poslaniku Demokratskog fronta (DF) Slavenu Radunoviću da taj politički blok nema hrabrosti da pokrene pitanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković poručio je danas u parlamentu poslaniku Demokratskog fronta (DF) Slavenu Radunoviću da taj politički blok nema hrabrosti da pokrene pitanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića.

– Ja se samo pitam jedno, gospodine Radunoviću? Koliko je ostalo hrabrosti DF-u na skali od jedan do deset – upitao je Živković, na šta je Radunović odgovorio: “200”.

Živković je nastavio podsjećanjem na scene iz parlamenta kada su poslanici DF-a lomili inventar, bacali Ustav i pokušavali da opstruišu izglasavanje zakona.

– Bilo je tu, ipak, hrabrih ljudi, koji su bacali suzavac. Gdje su ti ljudi sad? – upitao je Živković.

On je podjsetio da je lider DF-a Milan Knežević u parlamentru, prilikom glasanja o razrješenju ministra pravde Vladimira Leposavića, da Zdravko Krivokapić više nije predsjednik ove Vlade.

– Koliko je proteklo od tada? Šest mjeseci. Šta ste rekli za popis? Ako zakon ne bude u skupštinskoj proceduri do septembra ova Vlada više ne postoji. Šta se desilo? Vlada postoji, i te kako. Ona radi svoj posao i uzima Vam birače sa svojom strankom. Zato sam pitao gdje je nestala hrabrost Demokratskom frontu da pokrene pitanje nepovjerenja Vlade i da poruči Krivokapiću: “Nijeste više premijer, nijeste više ova Vlada, glasaćemo za smjenu” Nemate hrabrosti, ostalo je ništa – poručio je Živković.

On je podsjetio na riječi Radunovića da ovo nije normalna vlast.

– Nije. Ovo je iznuđena vlast, zašto ste pristali na to – upitao je Živković.

Poslanik DF-a je odgovorio da je iluzorno da se priča o hrabrosti tog političkog saveza.

– Niko nikada u ovoj državi, ni u onoj prije 1905. godine, nije pokazao toliko hrabrosti kao DF. Tu činjenicu pamti narod. I zna da kad se mi umirimo za tako nešto postoji razlog. Hrabrost je jedna, a mudrost druga. Polako, mi kad budemo mislili da nama odgovara, a ne vama, znaćemo koje poteze da povučemo – odgovorio je Radunović.

On kaže da nema nikakav problem da trpi uvrede kao zbog izjava o rukometašicama Crne Gore.

– Pričam onako kako jeste. Malo me vrijeđa što na način, koji liči poselu ili nekom vašaru, pokušavate da uvučete rukovodstvo DF-a u kombinacije i svađe i dokazivanje Vama kako smo hrabri. Nikada ništa što vama odgovara nećemo napraviti. Osim ako kažete da je DF najbolji i da treba da bude na vlasti, onda ću Vas podržati – dodao je Radunović.

On je rekao da sve dok mladi funkcioneri DPS-a ne pokažu da se stidi starijih, uključujući predsjednika stranke, neće moći da budu partner DF-u za bilo kakav razgovor.

– Očigledno nekima drugima možete – zaključio je Radunović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sandro
18.11.2021-09:44 09:44

A zašto vi lepo ove iz DF-a ne pitate zašto se plaše izbora kada tvrde da narod stoji uz njih?
To ih treba pitati svaki dan po deset puta.