Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Pale su sve maske!

Ovakva vlada mora da ode, jer Crna Gora mora da sačuva svoju čast

Piše: Miodrag Živković, bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Znali smo veoma dobro od samog početka kakve vrijednosti i svjetonazore baštini vlada premijera Krivokapića. Znali smo, ko ih je i gdje izabra, kome trebaju da služe i koje mračne ciljeve imaju.

Više od tri mjeseca su uspješno ili poluuspješno glumatali, lagali, podmetali i gotovo svakodnevno demantovali sami sebe, ali na red je došlo pitanje na koje oni kao fanatični i zakleti vjernici nemaju osim jedan odgovor. Došlo je na red pitanje koji razobličava suštinu njihovog ideološkog genetskog koda.

Pitanje, da li se u Srebrenici 1995. godine desio genocid je pitanje na koje njihova svetosavska vjera ne dozvoljava odgovor i svi pokušaji da se verbalnom ekvilibristikom izvuku iz ove za njih, posve mučne situacije su ostali bezuspješni.

Prvi na ovom ispitu je pao ministar pravde i tada je vlada, da joj vjera to dozvolljava sebe mogla spasiti njegovim razrješenjem, jasnim priznanjem genocida i izvinjenjem domaćoj i međunarodnoj javnsoti zbog ovakvog grubog i nedozvoljenog ispada.

Umjesto toga, svetosavska vlada je odlučila, kako joj vjera nalaže da se solidariše sa svojim ministrom. izražavajući uvijeno i nevješto samo POŠTOVANJE prema odluci Skupštine CG iz 2009. godine kojom je osuđen genocid, ali nije smogla snage da PRIZNA izvršeni genocid. Sa dodatnim nebulozamau svom saopštenju, još više je pala u očima sveukupne javnosti.

Ovakvim stavom pale su sve maske i vlada je sama zakovala i poslednji ekser časti i morala u sopstveni kovčeg besčašća koji sa njom nijesu spremni dijeliti ni ova zemlja, ni onaj narod koji je voli i poštuje. Ovo je tačka razlaza jer je granica razlika “naših” svjetonazora i civilizacija postala, jednostavno nepremostiva. Ostajanje vicepremijera i ministra policije u toj vladi, sumornu sliku naše stvarnosti čini još tužnijom.

Građanska, antifašistička, multinacionalna i multivjerska Crna Gora, ovakvo ponašanje vlade ne smije ni zaboraviti, ni oprostiti. Ovakva vlada mora da ode, jer Crna Gora mora da sačuva svoju čast.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Istoricar
30.03.2021-11:25 11:25

Zivkovicu dobroje da kritikujete vladu.Nemorate da budete vernik SPC. Ali zasto ne uvažavate kao intelektualac Svetog Savu?

nenad mne
30.03.2021-15:47 15:47
Reply to  Istoricar

Molim te da te, intelektualne, tekstove Sv.Save odštampate, pa da vidimo što treba da ocjenjujemo! Samo recite koliko porodica, u Srbiji, slavi tog intelektualca! Valjda bi, makar jedna kneževska ili kraljevska dinastija trebala da ga prizna kao porodičnu slavu! Kao što znate, kraljevske kuće su mijenjali porodične slave!

Bar
30.03.2021-14:03 14:03

Sveti Sava i svetosavlje su 2 odvojena pojma.Svetosavlje je fašistička ideologija krvi i tla formirana od Ljotićevaca i nema veze sa pravoslavljem. Pravoslavlje ne dijeli ljude na Srbe i sve ostale.

Dugokosa
30.03.2021-14:29 14:29

Ovima iz URINa sto pricaju da se ne gleda proslost. Poenta je da su apostoli podrili temelje civilnog drustva, multikuluralizma i demokratije. Ako je osnova trula, onda je nadgradnja, poput borbe protiv korupcije, povjerenje investitora i prica o ekonomskom boljitku uzaludna, jer te citav svijet smatra dzamahirijom. Nadam se da je sad jasnije.