Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Opasan pokušaj u susret popisu; Radunović: Priznali ste od čega se najviše bojite

Živković je podsjetio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da je vrlo zainteresovan za rezultate popisa u Crnoj Gori

U okviru današnje rasprave o izbornom zakonodavstvu u Skupštini Crne Gore poslanici su se danas osvrnuli i na popis.

Danijel Živković iz Demokratske partije socijalista poručio je da partije iz vlasti samo jedna stvar drži zajedno – to što mrze DPS.

“Vi se nama danas ovdje obraćate kao da ste opozicija, a vi kontrolišete procese… Vidimo najavu Vlade da je ušla u proceduru izmjena odluke o kriterijima za sticanje crnogorskog državljanstva. Jedan vrlo opasan i perfidan pokušaj. Da pošaljem jasnu poruku da se ne usuđuju da rade tako nešto, sa ciljem da mijenjaju demografsku strukturu stanovnika u Crnoj Gori u susret popisu. Imamo metode i mjere kako ćemo to spriječiti, to da znate. O tom potom”, kazao je Živković.

On je napomenuo da bez dogovora sa DPS-om Odbor za izbornu reformu neće imati nikakav legitimitet za nastavak rada.

Slaven Radunović iz Demokratskog fronta je odgovorio na to.

“Živković je rekao da bi se davanjem državljanstva ljudima koji ovdje žive, a nemaju državljanstvo, promijenila demografska struktura na popisu. To nije tačno, jer se popisuju ne državljani nego oni koji ovdje žive. I zato je popis najvažnija stvar u ovoj godini, oni koji ovdje žive. I drago mi je da ste priznali od čega se najviše bojite. Od fer uslova za izbore”, kazao je Radunović.

Živković je podsjetio i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da je vrlo zainteresovan za rezultate popisa u Crnoj Gori.

“To je po vama u redu”, upitao je Živković Radunovića i dodao: “Sljedeći put kada budu neki izbori u Kruševcu ili Kragujevcu biću vrlo zainteresovan za rezultate tih izbora i ići ću tamo da pomažem pa da vidimo kako ću ja tamo proći. Druga stvar, niko ovdje nije govorio o državljanima ili ljudima koji imaju stalni ili privremeni boravak u Crnoj Gori, nego smo govorili o procedurama koje se žele promijeniti mimo zakona”, kazao je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Srbija
31.03.2021-20:22 20:22

IZBEGLICE IZ OKRUZENJA SVE IH VRATITI U SVOJU MATICU A DRZAVLJANSTVO ZIVOTNU GRESKU CRNOGORCI CETE NAPRAVITI DA CE TE BITI MANJINA U SVOJOJ RODJENOJ MATICI UZMITE ZAKON – DANSKA -UAE -DUBAJI -NIKAD DRZAVLJANSTVO NEDAT NIKOM BRANITE SVOM SILOM KUMIM VAS BOGOM CULI SMO DANAS CETNIKA IZ DEMOKRATA NA TV-REFLEKTOR -CILJ MU JE DA SU CRNOGORCI MANJINE -! SVAKA CAST ZA IVANA VUJOVICA ZA SVAKU POHVALU -TAKO SE BRANI DRZAVA-CRNA GORA VIDITE SAMI DA SU JE OKUPIRALI ka 1918 UPAMET SE CRNOGORCI !!

Rozajac
31.03.2021-21:16 21:16

Radunovicu SRPSKOG SVETA cilj CRNE GORE je ka 1918 sve ti je GOSPODIN Zivkovic strucno objasnijo sta mislite o CRNOGORCIMA ! Necete nas ove rede prevariti Drzavljanstva izbjeglicama se bori SRPSKI SVET da unisti Crnogorce cio svijet zna kakvim pogrdnim imenima nas nazivate ! Demokratama i DF nesmijemo vjerovati nikad u zivotu nista javno izrazavaju mrznju i zlo prema Crnogorcima i danasnji smijeh cetnika u skupstini Zivkovicu !

Safet
31.03.2021-22:49 22:49

Od kada je SRPSKA VLADA vlast preuzela nijedna donacija iz DIJASPORE nije dosla za. DPS – nema ko nije Donirao jedan dan nije prosao da nijesu dolazile donacije cak cujem da ni kao turisti ne zele doc vidjet ce mo sezona je na pragu!