Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Živković: Obezbijedićemo političku stabilnost i bolji životni standard, pokrenućemo investicioni ciklus vrijedan milijardu eura

On je poručio da se moraju ''zaustaviti loše prakse koje su se desile nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, kada su protjerivani investitori iz države, te da je nužno pokrenuti Crnu Goru''

Programski cilj naše koalicije je da pokrenemo investicioni zamajac vrijedan milijardu eura. Potrebna nam je nova vrijednost i ekonomski napredak. Bez ekonomskog napretka nema realne ekonomske održivosti, nema novih radnih mjesta i nema boljeg životnog standarda za građane Crne Gore. Da bismo obezbijedili ekonomski napredak potrebna nam je, prije svega, politički stabilna, odgovorna i kompetentna vlada, rekao je Danijel Živković, nosilac izborne liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ prilikom današnjeg obilaska Svetog Stefana.

Sa dragulja crnogorske obale Svetog Stefana, kako je saopšteno iz partije, on je poručio da se moraju “zaustaviti loše prakse koje su se desile nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, kada su protjerivani investitori iz države, te da je nužno pokrenuti Crnu Goru”.

“Danas se nalazimo na jednom od tih lokaliteta – Svetom Stefanu, biseru turističke ponude Crne Gore. Upravo su sa ovog mjesta protjerani investitori lošim, namjernim odlukama prethodne dvije izvršne vlasti i naravno lokalne vlasti koje su izmanipulisale dio građana i građanki Budve i Crne Gore, kako bi ih stavili u službu protjerivanje i rastjerivanje investitora”, kazao je Živković i dodao.

“Umjesto konstruktivnog pristupa imali smo prilike da vidimo kakva je šteta nanijeta ekonomiji Crne Gore, kako su zatvorena radna mjesta i kako je investitor pokrenuo arbitražni postupak vrijedan više desetina miliona eura”, istakao je v.d. predsjednika DPS-a.

On je saopštio da koalicija na čijem je čelu ima “plan kako da pokrene Crnu Goru”.

“Mi za to imamo plan. Posljednji uradak ili PR premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, govori da je sve rađeno bez ikakvog plana, potpuno stihijski i da je sa jasnom namjerom rastjeran ili otjeran investitor ovdje koji je uložio ozbiljna sredstva u valorizaciju ovog značajnog turističkog potencijala. Koalicija “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada“ ima jasan plan kako da vrati povjerenje investitora, kako da na realno održivim osnovama poboljša životni standard građana. I naravno, ova koalicija nudi prosperitet, nudi političku stabilnost i ono što je najvažnije – nudi bolji život svim građankama i građanima Crne Gore”, poručio je Živković.

Istakao je da nema reformske vlade bez koalicije “Zajedno”.

“Nema stabilne niti reformske vlade bez koalicije “Zajedno!“ koju čine Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Demokratska unija Albanaca i Liberalna partija, zaključio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve