Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Novo miješanje karata

Nervoza Demokrata i aktuelne Vlade, koji su pod parolom očuvanja narodne volje, željele pošto poto očuvati svoje fotelje do 2024. godine, najubjedljivije govori o porazu njihove podle i perfidne farse iza koje se krila klerikalna velikosrpska politika koju su pokušali prikriti, lažnim građanskim naličjem

Piše Miodrag Miko Živković, (preuzeto s Fejsbuka)

Najava današnjeg potpisivanja memoranduma o saradnji između stranaka manjinskih naroda, URA-e i SNP-a, doživljavam kao novo političko miješanje karata u čijoj će podjeli doći i do značajnih promjena na uzburkanoj i podivljaloj političkoj sceni Crne Gore.

Samo potpisivanje memoranduma je prvi korak ili prelazno rješenje do uspostavljanja novog modela uspostave vlasti sa vjerovatno ograničenim rokom trajanja.

Za očekivati je da se ovaj proces okonča uspostavom manjinske vlade koju bi podržale stranke sadašnje opozicije (DPS, SDP, SD i LP), koja bi u dogledno (dogovoreno) vrijeme organizovala prijevremene parlamentarne izbore i izvela zemlju iz VD stanja, osposobljavajući državne organe za koje je neophodna kvalifikovana većina.

Ovim potezom se eliminišu iz igre (političke) stranke “srpskog sveta”, (Vučićev DF i crkvene Demokrate) kao izraz konačnog poraza tog zlokobnog velikosrpskog projekta kojim je Crna Gora trebala postati njegov sastavni dio.

Nervoza Demokrata i aktuelne Vlade, koji su pod parolom očuvanja narodne volje, željele pošto poto očuvati svoje fotelje do 2024. godine, najubjedljivije govori o porazu njihove podle i perfidne farse iza koje se krila klerikalna velikosrpska politika koju su pokušali prikriti, lažnim građanskim naličjem.

Treba očekivati da će Crna Gora iz ovoga čuda koje je snašlo, izaći u nekoliko koraka, sa velikim i teškim posledicama.

Za drugačiju, a ne drugu Crnu Goru vrijedi se boriti, a uspjeh će zavisiti prije svega od toga, jesmo li izvukli pouke iz svega ovoga što nam se izdešavalo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve