Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Nikšićki izbori – kad je politika važnija od života

Nikšićki izbori su najubjedljiviji dokaz da smo mi društvo zaostalih, neobrazovanih, neodgovornih i neemancipovanih ljudi, poručuje Živković

Piše: Bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Živković (preuzeto sa profila Živkovića sa društvene mreže Fejsbuk)

Nikšićki izbori su centar interesovanja vaskolikog “srpskog sveta”. Vučićevi puleni, Srpska crkva i njeni litijaši, zajedno sa domaćim kvislinzima žele pošto poto nastaviti Srpski pohod u “osvajanju” svakog dijela Crne Gore, a crnogorske građanske državotvorne stranke, pokušavaju zaustaviti takav pohod i pokazati da su nedavni izbori bili samo trenutni incident.

Sve se to dešava u zemlji koju najviše na svijetu razara pandemija korona virusa i u gradu koji u istoj toj zemlji, prednjači u lokalnoj transmisiji virusa.

Iz dana u dan u Nikšiću, raste broj zaraženih i onih koji, smrću gube bitku sa virusom.

Bolnički kapaciteti u Nikšiću i Brezoviku su sasvim popunjeni i izvjesno je da će se uskoro Nikšićani liječiti u nekim drugim gradovima.

Do izbora ima još dosta vremena i svako normalan naslućuje pogubne posledice po život i zdravlje ljudi u ovom gradu, a oni koji bi trebali o tome najviše da vode računa ćute i žmure pred izvjesnim tragičnim ishodom.

Političari su zaslijepljeni pred plijenom kojeg žele osvojiti, iako znaju da nema većeg sljepila od onog kada nešto ne žele vidjeti, a ovoga puta baš ne žele.

Nikšićki izbori su najubjedljiviji dokaz da smo mi društvo zaostalih, neobrazovanih, neodgovornih i neemancipovanih ljudi, kakvih je malo u svijetu, društvo u kojem su politika i moć koja iz nje proizilazi, veći i važniji od života.

Prezirem takvu politiku važniju od života, politiku bez odgovornosti i trunke saosjećanja i samilosti.

Politiku satiranja sopstvenog naroda zarad mrvica vlasti sa proklete trpeze istog tog nesrećnog naroda.

Ima li iko u ovoj nesrećnoj zemlji da ovo zaustavi !?

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dojji kraj
26.02.2021-14:20 14:20

Mi sa komsijama svake nedelje uz kafu i lozu naglas čitamo tekstove Steva Vučinića,Marka Vešovića ,Andreja Nikoladisa ,Miodraga Živkovića i naravno
tkz mitropolita NVO Crnogorske pravoslavne crkve Miraša Dedejića. Tekstovi su odlični ali su predugi zato često ostanemo skoro do večere ali bez ručka.Zato bi bole bilo da tekstovi budu kraći ali da kvalitet ostane isti. Ipak ijako nebudu skraceni micemo ih čitat ali svake nedelje samo od jednog autora prvo pojedinacno a onda svi zajedno naglas a na kraju jako,vrlo jako E Viva…pa ime tekstopisca.

Karadagkan
26.02.2021-14:50 14:50

Pravo u sridu, prije samo trides godina smo kidisali na Dubrovnik i jurisali u poharu Konavla, doša ceh na naplatu. Steta onog finog svijeta, ali to je malo. Bice jos gore, jer omladina je katastrofa, gore nesto nijesam vidio nu u Afriku.